Peter Sagan na Miláno – San Remo: Forma rastie, ale trochu sa hnevám

Peter Sagan 1. etapa Okolo Romandie 2021

zdroj: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse

Peter Sagan skončil na klasike Miláno – San Remo 2021 na prekvapivom štvrtom mieste. Ešte pred týždňom sa trápil na pretekoch Tirreno – Adriatico po výpadku tréningu zapríčineným covid-19. Na ulici Via Roma bol na zlej pozícii, ale napokon to silnom šprinte vytiahol tesne pod pódium.

„Bolo to Miláno – San Remo s trpko-sladkou príchuťou. Na jednej strane som šťastný, lebo mi je lepšia a moja forma rastie,“ uviedol Sagan v tlačovej správe tímu.

Slovák dnes zažil 11. San Remo v kariére. Ide o preteky, ktoré nikdy nevyhral. Aj napriek tomu, že takmer vždy patril k najväčším favoritom. Tento rok to kvôli jeho otáznej forme tak nebolo. Jednoznačne prekvapil.

„Som trochu nahnevaný, lebo je to Miláno – San Remo, kde som ešte nevyhral. Pracovali sme dobre, každý v tíme podal výborný výkon,“ opisuje Sagan.



Peter Sagan na Miláno – San Remo vedel, že sa to spojí

Preteky sa rozhodli po zjazde z posledného stúpania Poggio di Sanremo. Vyhral ich Jasper Stuyven po dobre načasovanom útoku dva kilometre pred cieľom. Svoj sólo pokus v spoločnosti Sorena Kragha Andersena premenil vo svoje prvé víťazstvo na monumente.

„Keď sa útočilo na Poggiu, oddelila sa malá skupina. Ostal som v jednej skupinke za ňou, v spoločnosti ostatných silných jazdcov. Nereagovali sme na útok. Jednak sme nemohli, ale cítili sme, že sa to na klesaní spojí,“ opisuje Sagan tvorbu pretekov.

Saganovi ostal už len šprint: „Nakoniec sa dve skupiny spojili a bolo jasné, že nasledovať bude šprintérsky finiš. Dal som do toho všetko a skončil štvrtý.“ uzavrel 31-ročný jazdec BORA – hansgrohe.

Je späť, píše tím na Instagrame:

„Veľmi pekný výsledok“

Všetko mohlo byť inak. Sagan totiž po predposlednom kopci Cipressa zostal vo veľkej druhej skupine. Ešte pred rozhodujúcim Poggiom sa na dlhej rovine dostal na čelo a zabojoval o pódium.

„Bola tam nebezpečná situácia, kedy sa Peter ocitol v druhej skupine za Cipressou. Cesare Benedetti bol s ním a pracoval, aby ho dostal naspäť,“ uviedol športový riaditeľ BORA – hansgrohe Enrico Poitschke v rovnakej tlačovej správe.

„Na Poggiu Max Schachmann reagoval na všetky útoky a Peter sa dostal naspäť. Ide o veľmi pekný výsledok po chorobe a ťažkých chvíľach, ktorými si prešiel. Dalo sa z toho dostať niečo lepšie, videli sme, že bol veľmi rýchly,“ myslí si Nemec.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár