Peter Sagan po 7. etape v zelenom: „Som sklamaný“

Tour de France 2020

Peter Sagan po 7. etape Tour de France 2020 opäť oblieka v zelený dres. V etape skončil na 13. mieste. Jeho tím BORA – hansgrohe tvoril preteky od prvých kilometrov. Na kopcovitom profile prvých častí etapy najprv odstavil šprintérov Bennetta, Ewana či Nizzola, aby Slovák získal čo najväčší počet bodov na šprintérskej prémii. Potom nemecký tím pokračoval v tvrdom tempe.

V poslednej tretine zatlačili aj iné celky, keďže chceli využiť silný vietor na rovinatej časti. V zriedenom pelotóne sa šprintovalo o víťazstvo. Etapu vyhral Wout van Aert (:tjb:).

Peter Sagan sa držal na jeho kolese. V predposlednej stovke metrov ale nastúpil, urobil rýchly manéver smerom doľava, aby sa vyhol Michaelovi Goglovi (:ntt:). Pri strane cesty narazil do Huga Hofstettera (:isn:). To ho spomalilo, spadla mu reťaz a napokon skončil trinásty.

Peter Sagan po 7. etape Tour de France 2020:

„Som sklamaný. Kontrolovali sme preteky, moji spolujazdci robili skvelú prácu. Všetko vyzeralo veľmi dobre, ale v závere ma postretla smola. Spadla mi reťaz a nenazbieral som toľko bodov, koľko som chcel. Ale to je cyklistika. Som hrdý na mojich spolujazdcov. Tvrdo bojovali od začiatku do konca. Na takýchto etapách môžem vyhrať zelený dres, avšak s rozdielnym výsledkom finále. Všetko bolo fajn, ale koniec bol proste…blbá cyklistika.“

30-ročný Slovák sa po dvoch dňoch opäť dostal na čelo bodovacej klasifikácie. V zelenom drese dnes nastúpil Sam Bennett, ale vďaka skorému tempu Bory sa Ír ocitol v zadnej skupine, ktorá dnes došla do cieľa so stratou 14 minút.

Sagan dnes bral 17 bodov na šprintérskej prémii. Tam ho iba obehol Matteo Trentin. V závere si za trinástu priečku pripísal štyri body. Sedemnásobný víťaz zeleného dresu má teraz 138 bodov, Bennett má o 9 bodov menej. Na tretie miesto sa po dvoch etapových triumfoch dostal dominantný Wout van Aert. Ten ale priamo na zelený dres nejde. Jeho úlohou je pomáhať kolegom Rogličovi a Dumoulinovi v boji o žltý dres. O víťazstvo by mal bojovať iba sporadicky, ale najlepší jazdec tejto sezóny aj napriek tomu triumfoval na tejto Tour dvakrát.

Daniel Oss (BOH):

„Dnes sme išli naozaj dobre. Chceli sme zelený dres, chceli sme výhru pre Petra a ukázali sme to naším výkonom. Spôsob, akým sme jazdili, nás morálne posilní. Poznali sme etapu a kvôli tomu sme striasli šprintérov z čela. To sa nám podarilo, darilo sa nám aj na šprintérskej prémii, ale kvôli smole sme dosť bodov v závere stratili. Jasné, bolo sklamaním nevyhrať etapu.“

Talian bol vďaka svojej práci v prvých kilometroch etapy vyhlásený za najbojovnejšieho jazdca etapy. Zajtra bude mať na sebe červené číslo.

Pracoval aj Schachmann, ktorý na Tour nastúpil so zlomenou kľúčnou kosťou | zdroj: twitter.com/BORAhansgrohe

Enrico Poitschke, športový riaditeľ BORA – hansgrohe:

„Ráno sme si naplánovali, že sťažíme preteky s využitím vetra. Takže sme začali veľmi tvrdo, hlavne na druhom stúpaní dlhom 3 km sme chceli ísť čo najrýchlejšie. Prví jazdci boli preč a pokračovali sme v tempe, celý tím odviedol skvelú prácu, až po cieľ. Dúfali sme, že budeme bojovať o etapové víťazstvo, mali sme Petra a Emu [Buchmanna, pozn. red.] vo finálnej selekcii, ale Petra, ktorý mal mechanický problém, zasiahla smola. Môžem však povedať, že to bol pre nás dobrý deň,“ povedal podľa oficiálnej stránky tímu.

Posledný kilometer 7. etapy Tour de France 2020:

Zdroj: letour.fr

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár