Peter Sagan sa po desiatej etape obliekol do zeleného dresu

Vuelta a España

zdroj: facebook.com/PeterSagan

Peter Sagan (BOH) sa dnes po tretí raz na tohtoročnej Vuelte musel uspokojiť s druhým miestom. V klasickej šprintérskej rovinatej etape opäť nestačil na talianskeho rýchlika Eliu Vivianiho (:qst:). To, že sa Slovák dokáže umiestniť na prvých pozíciach aj počas kopcovitejších etáp, mu dalo možnosť obliecť sa do dresu pre lídra bodovacej súťaže. V nej má náskok dvoch bodov pred druhým Alejandrom Valverdem (MOV), s ktorým prehral v ôsmej etape. Viviani sa posunul na tretie miesto.

„Bol to naozaj rýchly šprint a tieto šprinty naozaj nie sú pre mňa. V závere tam bol protivietor a bolo to naozaj rýchle s nejakými technickými časťami. Myslím si, že Elia je v týchto šprintoch oveľa rýchlejší ako ja. Nečakal som, že sa oblečiem do zeleného dresu, ale skončil som druhý a som za to šťastný,“ povedal Sagan po etape končiacej v Bermillo de Sayago.

Jeho tím BORA – hansgrohe sa opäť pokúšala kontrolovať etapu, v závere skúsil šprintérov prekvapiť Lukas Pöstelberger (BOH) útokom v poslednom kilometri. Ešte predtým sa nemecký celok pokúsil rozrhať hlavné pole na jedinom kategorizovanom stúpaní dňa.

„Možno to bol pokus niečo urobiť a prekvapiť niekoho. Skutočne neviem, čo sa stalo. Tím bol na tom dobre, jazdil skutočne rýchlo, ale nakoniec sa to všetko spojilo a skončilo šprintom,“ vysvetlil trojnásobný majster sveta.

Pre Sagana je Vuelta jedným z posledných závodov v sezóne. Na programe má ešte Majstrovstvá sveta, kde však nemá najväčšie šance obhájiť dúhový dres. Navyše, Sagan sa stále zotavuje po ťažkom páde zo 17. etapy Tour de France v júli.

„Každá sezóna je odlišná, každé preteky sú odlišné. Samozrejme, nie som v najlepšej kondícii a stále sa dostávam do formy,“ pokračoval jazdec, ktorý v prípade neúspechu na šampionáte Innsbrucku bude nosiť dres pre slovenského majstra.

Sagan bude mať možnosť zabojovať o víťazstvo ešte v niekoľkých etapách. V zajtrajšej etape však podľa jeho slov nevyhrá.

„Nemyslím si, zajtra to opäť vyhrá únik. Pozajtra uvidíme,“ ukončil muž v zelenom drese.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár