Primož Roglič nenastúpi na poslednú etapu Critérium du Dauphiné

Primož Roglič odstupuje z Critérium du Dauphiné 2020

zdroj: twitter.com/JumboVismaRoad

Primož Roglič (:tjb:) nebude štartovať v piatej etape Critérium du Dauphiné 2020. V predošlom dni spadol 82 km pred koncom a cez bolesť finišoval v skupine favoritov. Mal potrhaný dres a nohavice po celej ľavej časti tela. Zjavne utrpel povrchové poranenia ako škrabance a odreniny. Jeho presný zdravotný stav ale nebol oficiálne popísaný.

Slovinec bol celkovým lídrom posledných etapových World Tour pretekov pred Tour de France. Celý týždeň pretekal so skvelou formou. Vyhral druhú etapu. Primož Roglič minulý týždeň dominantne vyhral Tour de l’Ain, kde s tímom porážal aj vlak Team INEOS. Dobre vyzerál na dlhých stúpaniach a v šprintoch na konci ťažkých etáp. V jeho programe je už len Tour, ktorá začína 29. augusta. Je možné, že zranenie ovplyvní jeho individuálnu prípravu.

„Vývoj zranení určí jeho ďalší plán na ďalšie preteky,“ znie v správe tímu.

Okrem jedného z najväčších favoritov na Tour de France odstúpil po bolestiach chrbta vlaňajší víťaz francúzskej Grand Tour Egan Bernal (:ins:). Včera na nebezpečnom zjazde spadli tretí a štvrtý muž najslávnejších pretekov Steven Kruijswijk (:tjb:) a Emanuel Buchmann (BOH). Holanďan má vyklbené rameno, Buchmann vyviazol bez zranení, ale krvácal.

Novým lídrom Critérium du Dauphiné sa stal Thibaut Pinot (FDJ). Ten dnes mal možnosť nosiť žltý dres, ale nezvolil si to. Druhý je Guillame Martin (COF), tretí Mikel Landa (MOV). Síce prvý menovaný Francúz tiež spadol, ale jeho následky nie sú také vážne.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár