Problémy so srdcom odstavili ďalšieho jazdca. Romain Sicard definitívne končí

Romain Sicard

zdroj: twitter.com/sicard_romain

Romain Sicard (Total Direct Énergie) dnes oznámil ukončenie profesionálnej kariéry. Dôvodom sú problémy so srdcom. Pri lekárskej prehliadke pred sezónou mu bola objavená srdečná anomália, ktorá nedovoľuje pokračovať v profesionálnej kariére. 33-ročný cyklista sa tento rok na svoj debut ešte len chystal, no nedočká sa ho. Francúz strávil posledných 6 rokov vo farbách Total Direct Énergie. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí prvenstvo zo svetového šampionátu do 23 rokov, ktoré sa konali v roku 2009.

Rodák z Bayonne nie je ani zďaleka prvým jazdcom, ktorý ma problémy podobného rázu. Iba nedávno podstúpil Zdeněk Štybar (:dqt:) mikro-zákrok v oblasti srdca, ktorý ho vyradil z pretekov Okolo Flámska. Na začiatku sezóny podobné problémy ohlásili i Diego Ulissi (:uae:) a Elia Viviani (COF). Nikto z nich však nemusel ukončiť kariéru.

Romain Sicard

„Nemám už srdce pretekať a to doslova. Bola mi diagnostikovaná srdečná anomália a nie som schopný súťažiť na tej najvyššej úrovni. Som šťastný, že môžem otočiť list po 20 rokoch v cyklistike a začať novú životnú etapu. Cyklistika ma naučila strašne veľa a som za to vďačný. Samozrejme, že nie všetko bolo ideálne, no vášeň pre cyklistiku ostala. Určite budem v spojení s cyklistikou ako takou. Chcem poďakovať partnerke, rodine a veľkému počtu ľudí, ktorí mi pomohli splniť môj sen.“

Otvorený list o konci

 

Zdroj: twitter.com/sicard_romain

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár