Prológ Santos Tour Down Under 2023: Alberto Betiol prvým jazdcom v okrovom

Prológ Santos Tour Down Under 2023

zdroj: https://twitter.com/EFprocycling/status/1

Upršaný prológ Santos Tour Down Under 2023 odštartoval 23. ročník najprestížnejších etapových pretekov v Austrálii. Trať dlhú 5 500 metrov najrýchlejšie zvládol Talian Alberto Betiol s časom 6 minút a 19 sekúnd. Druhého Magnusa Sheffielda porazil o 8 sekúnd. Tretí finišoval Julius Johansen. 

Slovenský cyklista Martin Svrček v službách tímu Soudal Quick-Step obsadil 111. miesto so stratou 49 sekúnd na víťaza.

Prológ Santos Tour Down Under 2023 – priebeh

Faktor počasie

Ako najrozhodujúcejší faktor triumfu 29-ročného talianskeho pretekára, víťaza Okolo Flámska v roku 2019, sa ukázalo počasie. Alberto Betiol štartoval medzi prvými, kedy ešte nepršalo. Väčšina štartového poľa sa následne musela pasovať s mokrými vozovkami.

Betiol neskôr vyjadril, že je naozaj veľmi šťastný, že sa mu podarilo vyhrať tak krátky prológ, prihladnuc najmä na konkurenciu. Priebežné líderstvo a okrový dres si cení a je ho odhodlaný brániť etapu po etapu v závislosti, ako sa situácia vyvinie. Za príčinu svojho úspechu považuje teplé počasie, ktoré panuje v meste Adelaide. V neposlednom rade poďakoval tímu za perfektný servis a podporu.

Austrálčania v popredí

Spomedzi domácich pretekárov sa najlepšie umiestnil Kaden Groves, ktorý obsadil štvrtú priečku. Získal tak skvelú východziu pozíciu v boji o čo najlepšie umiestnenie v celkovej klasifikácii. Michael Matthews (10. miesto) taktiež môže pomýšľať na boj o priebežné líderstvo, nakoľko v dnešnom zápolení proti chronometru stratil iba 14 sekúnd. Dopredu sa môže posunúť už v zajtrajšej prvej etape, ktorá by mu profilovo mala vyhovovať.

Prológ Tour Down Under 2023 – výsledky

Pozrite tiež:

Zajtra je na programe 1. etapa, ktorá by mala vyhovovať komplexným špurtérom.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár