Prológ Tour de la Provence 2022: Filippo Ganna vyhral hru sekúnd

prológ Tour de la Provence 2022

zdroj: https://twitter.com/TourProvenceOFF/status/1491793756944699396/photo/1

Prológ Tour de la Provence 2022 odštartoval siedmy ročník týchto pretekov na juhu Francúzska. Cyklisti sa pobili o prvé víťazstvo na časovkárskych špeciáloch, na ktorých museli čo najrýchlejšie prejsť 7 rovinatých kilometrov. Klasický boj proti chronometru ovládol nikto iný ako Filippo Ganna (:ins:). Druhý skončil jeho tímový kolega Ethan Hayter. Tretie miesto berie Tobias Ludvigsson (FDJ).   

Prológ Tour de la Provence 2022 – priebeh

Profil:

Image
zdroj: twitter.com/TourProvenceOFF

Patrick Bevin

Prvý z veľkých favoritov na etapové víťazstvo bol Patrick Bevin (:isn:), ktorý sa vydal na trať medzi prvými. V cieli zajazdil čas 8 minút 24 sekúnd, ktorý však o 5 sekúnd prekonal Samuele Battistella (AST). Po ňom nasledovala reťaz pretekárov, ktorí svojimi časovkarskými schopnosťami až tak nedisponovali. Výnimkou bol Tobias Ludvigsson (FDJ), ktorý sa dokázal predrať do horúceho kresla.

Lídri sa menia

Ďalším veľkým menom v štartovej listine bol úradujúci olympijský šampión Richard Carapaz (:ins:). V cieli však na Ludvigssona stratil pol minúty. V tom čase sa však už na trať vydal Maciej Bodnar (TotalEnergies), ktorý útočil na čo najlepší čas.

Poľský majster časovky jednotlivcov napokon v cieli obsadil priebežnú 3. priečku len päť sekúnd za Tobiasom Ludvigssonom. Rozhodne ide o dobrý výsledok. O pár minút však Ludvigsson musel vstať z horúceho kresla, keďže ho v ňom nahradil Ethan Hayter (:ins:). Brit však netrpezlivo čakal na úradujúceho majstra sveta Filippa Gannu (:ins:), svojho tímového kolegu.

Majstri sveta na trati

Filippo Ganna od začiatku prológu ukazoval, že dúhový dres majstra sveta mu právom platí. A dokázal to potvrdiť aj v cieli, v ktorom porazil Haytera o 12 sekúnd. Za ním došiel ďalší majster, tentoraz v pretekoch s hromadným štartom,  Julian Alaphilippe (:dqt:). Francúz zašiel solídnu jazdu no na pódium to nestačilo. Finišoval ako šiesty.

Prológ Tour de la Provence 2022 – výsledky

Pozrite tiež:

Zajtra je na programe 1. etapa Tour de la Provence a 2. etapa Okolo Ománu.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár