Quinn Simmons – 19 rokov, veľké klasiky a sezóna po škandále

Quinn Simmons

zdroj: instagram.com/josecycling_/

Quinn Simmons nemohol vlani pre zrušenie majstrovstiev sveta juniorov obhájiť svoj dúhový dres. To mu však nevadí, keďže od zlata z Yorkshire 2019 získal cenné skúsenosti na ceste. Preskočil celú kategóriu U23, aby sa v tom čase stal najmladším jazdcom vo World Tour. Predviedol hneď niekoľko solídnych výkonov a presvedčil množstvo ľudí, že jeho potenciál je obrovský.

V druhej sezóne vo World tíme Trek-Segafredo má Američan nabitý program, ktorého súčasťou sú tri monumentálne klasiky. Najprv sa na konci februára rozohreje na dvojici francúzskych jednodňoviek, aby neskôr podstúpil kompletný klasikársky program.

Simmons sa vyžíva hlavne na krátkych stúpaniach a cudzie mu nie sú ani kocky. Strade Bianche, Tirreno-Adriatico a Miláno – San Remo otestujú prvú zmieneu schopnosť. Po prvej účasti na monumente v kariére sa pozrie na plný flámsky program, kde bude v spoločnosti zohratej trojice – Mads Pedersen, Jasper Stuyven a Edward Theuns. Spolu odjazdia E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem, Dwars Door Vlaanderen, aby sa pozreli aj na tie najdôležitejšie klasiky roka – Okolo Flámska a Paríž-Roubaix.

Jar zakončí mimoriadne talentovaný mladík na „ardenskej“ klasike Amstel Gold Race.

Kontroverzia a odstavenie z pretekov

Prosperujúci chlapec z Colorada však nezažil len pokojnú cestu priečkami profesionálnej cyklistiky. V októbri minulého roka na Twitteri napísal niekoľko príspevkov s rasistickým podtónom. Trek-Segafredo ho stiahol z blížiacich sa pretekov Liege-Bastogne-Liege a sezónu kvôli škandálu ukočil.

Nezúčastnil sa mediálnych konferencií tímu, ale podľa viacerých hlasov by mala byť nepríjemná udalosť minulosťou.

„Quinn je veľmi mladý a snaží si nájsť cestu World Tour. Na tréningoch toho ukazoval viac. Z pretekov, na ktorých bol, viem, ako skvelo dokáže jazdiť,“ povedal jeho tímový kolega Edward Theuns podľa Velonews.

A má pravdu. Simmons sa najprv sťažoval, že pred sezónou 2020 pribral, lebo mal mylnú predstavu o prototype klasikára, akým chcel byť. Po prestávke však v auguste prešiel skvelé preteky Bretagne Classic, kde nielenže pracoval na čele pelotónu, ale aj útočil. Na Okolo Maďarska bol celkovo druhý.

„Bol to pre neho zložitý rok. Má kvality na kocky aj Ardeny, takže sa môže rozhodnúť, ktorým smerom sa vydať. Jeho motor, ale aj motivácia a sebavedomie sú pôsobivé. Má šancu stať sa skvelým jazdcom.“

Quinn Simmons – program na prvú časť sezóny 2021:

  • La Drome Classic — 27. febrára
  • Classic Sud Ardèche — 27. februára
  • Strade Bianche — 6. marca
  • Tirreno-Adriatico — 10. – 16. marca
  • Miláno – San Remo — 20. marca
  • E3 Saxo Bank Classic — 26. marca
  • Gent-Wevelgem — 28. marca
  • Dwars Door Vlaanderen — 31. marca
  • Okolo Flámska — 4. apríla
  • Paríž – Roubaix — 11. apríla
  • Amstel Gold Race — 18. apríla

 

Zdroj: velonews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár