Rohan Dennis mení strany. Posilní Team Jumbo-Visma

Prestupy
Rohan Dennis prestup

zdroj: ©Marco Alpozzi/LaPresse

Austrálsky cyklista Rohan Dennis (:ins:) po konci sezóny prestúpi do tímu Jumbo-Visma. Podpísal zmluvu na dva roky.

V INEOS Grenadiers strávil predošlé dve sezóny.

Tímy, medzi ktorými časovkár prestúpil, majú jediný hlavný cieľ – vyhrať Tour de France. Keď sa však 31-ročný Dennis nedostal do výberu Ineosu, svoje služby poskytne konkurentom.

Dvojnásobný majster sveta v časovke nevyniká len v individuálnej disciplíne, ale v správnom nasadení je výnimočným domestikom v horách. Práve 31-ročný Austrálčan vlani výrazne pomohol Tao Geoghegan Hartovi (:ins:) k triumfu na Giro d’Italia 2020.

„Teším sa na novú výzvu a som nadšený z toho, že sa dostanem do tímu, ktorý je lídrom vo výskume a vývoji v pelotóne,“ cituje Dennisa tlačová správa.

Za tím Jumbo-Visma jazdia jedny z najlepších časovkárov na svete. Za posledné roky holandský tím výrazne investoval do časovkárskej techniky a testov. Ukázalo sa to napríklad na olympiáde v Tokiu. Primož Roglič bol prvý, kolega Tom Dumoulin druhý. Už vtedy sa špekulovalo, že bronzový Rohan Dennis dopĺňa pódium zložené z jazdcov Jumbo-Visma.

„Jazdiť po boku Primoža Rogliča, Wouta van Aerta a po niekoľkých rokoch aj Toma Dumoulina je niečo, čo som nemohol odmietnuť. Mojím cieľom je prispieť k veľkým víťazstvám na Grand Tours, zatiaľ čo v niektorých týždňových etapákoch dostanem voľnú ruku bojovať o vlastný výsledok,“ pokračoval Dennis.

Rohan Dennis ako vysnená posila

Rohan Dennis 2. etapa Okolo Katalánska 2021
Rohan Dennis. © Fabio Ferrari/LaPresse

Dennisovi je holandské prostredie známe. V roku 2011 jazdil za kontinentálnu časť projektu Rabobank Team, z ktorého sa po pár rokoch stal Jumbo-Visma. Opäť sa na štart postaví na bicykloch značky Cervélo.

„Chcel by som poďakovať tímu INEOS Grenadiers za strávený čas. Bola to skvelá jazda,“ zakončil Dennis.

V tomto roku získal Dennis dve víťazstvá – v časovke na Okolo Katalánska a v prológu Okolo Romandie. Išlo vôbec o jeho prvé triumfy v drese britského tímu.

„Dennis je pre mňa vysnenou posilou. Bude skvelou podporou pre jazdcov na celkové poradie, ale dostane sa aj do pozície, kde pôjde na vlastné výsledky,“ povedal športový riaditeľ Merijn Zeeman. „V pelotóne nie je veľa jazdcov ako on. Má veľký motor, vie ťahať dlhé kilometre a vie aj zredukovať pelotón na stúpaniach.

S Rohanom Dennisom sa zároveň spája viacero kontroverzných tém. V roku 2019 odišiel bez udania dôvodu z Tour de France, vtedy ešte jazdil za tím Bahrain McLaren. Podpísal ho INEOS Grenadiers. V roku 2021 sa nezmestil do zostavy ani na jednej Grand Tour.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár