Team Sky posiela na Vueltu veľmi silnú zostavu, no bez svojich najväčších hviezd

Vuelta a España

zdroj: twitter.com/crackingbet

Team Sky predstavil osemčlennú zostavu, ktorá zabojuje na španielskych cestách. Preteky Vuelta a España začínajú v sobotu 25. augusta v Malage.

Druhý tím rebríčka World Tour Team Sky už tento rok vyhral Giro d’Italia s Chrisom Froomom (:sky:) a Tour de France s Geraintom Thomasom (:sky:). Na štart poslednej Grand Tour sezóny, španielskej Vuelty, sa nepostaví ani jeden z nich. Froome má za sebou náročnú dvojicu Giro – Tour a Thomas dal tento týždeň prednosť obnoveným pretekom Okolo Nemecka. Obidvaja sa ale zúčastnia na domácom podniku Ovo Energy Okolo Británie v septembri.

Zostava na Vueltu tak vyzerá nasledovne: Jonathan Castroviejo, David de la Cruz, Sergio Henao, Tao Geoghegan Hart, Michal Kwiatkowski, Salvatore Puccio, Pavel Sivakov a Dylan van Baarle.

Španiel David de la Cruz by mal byť lídrom na celkové poradie. Šancu na dobré konečné umiestnenie by mal mať aj Poliak Michal Kwiatkowski, ktorý je pravidelne na Tour jedným z hlavných pomocníkov. Prvýkrát vo svojej kariére sa však zúčastní dvoch Grand Tour v jednom roku. Kto bude definitívnym lídrom, sa pravdepodobne ukáže na trati.

Tímový riaditeľ Dave Brailsford povedal, že verí Kwiatkowskemu. Vyjadril sa o ňom, že je schopný niekedy vyhrať Grand Tour. 28-ročný jazdec povedal, že sa skôr zaujíma o to, ako bude reagovať jeho telo. Iba šesť dní po skončení Tour de France zamieril na domáce preteky Okolo Poľska, ktoré aj vyhral a pripísal si dve víťazné etapy.

Dvojici potencionálnych lídrov budú pomáhať mladí jazdci, ktorí zažijú chuť Grand Tour prvýkrát. Pôjde napríklad o 21-ročného Pavla Sivakova alebo 23-ročného Taa Geoghegana Harta

„Som veľmi nadšený z toho, že budem na svojej prvej Grand Tour. Je to niečo, na čom som pracoval od prvého momentu v tíme Sky. A v mnohých veciach aj roky pred tým, ako som sa stal profesionálom. Skutočne sa teším, že v Španielsku budem s takou silnou zostavou a budem sa snažiť naučiť toľko, koľko sa len dá,“ vyjadril sa mladý britský vrchár Geoghegan Hart.

„Stále si užívame pretekanie na Vuelte a historicky sme tu zažili dosť veľké úspechy. Štyrikrát sme boli na pódiu a v roku 2017 sme tu vyhrali. Zatiaľ je to skvelá sezóna s výhrami na Gire a Tour, sme odhodlaní zakončiť sezónu dobre.
Naša zostava má v sebe skúsenosti s mladosťou. Je tu niekoľko jazdcov, ktorí sa snažia urobiť ďalšie kroky vo svojej kariére – Kwiatkowski, de la Cruz, Geoghegan Hart, Sivakov a van Baarle. Tí budú podporovaní skúsenými jazdcami Castroviejo, Henao a Puccio,“
vyjadril sa 54-ročný manažér Brailsford.

Zdroj: cyclingweekly

 

 

 

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár