Thibaut Pinot bez šance na žltý dres po 8. etape

Tour de France 2020
Thibaut Pinot

zdroj: twitter.com/GroupamaFDJ

Francúzsko čaká na svojho víťaza Tour de France od roku 1985. Thibaut Pinot (FDJ) každoročne nastupuje ako najväčšia nádej hostiteľskej krajiny na žltý dres.

8. etapa Tour de France 2020, stúpanie Port de Balès. Thibaut Pinot si vystupuje zo skupiny favoritov vedenej tímom Jumbo-Visma, najväčšími favoritmi pretekov. Drží sa za chrbát a nevyzerá vôbec dobre. Je pri ňom celý tím, ale čo z toho, keď strata na žltý dres Adama Yatesa sa neustále zvyšuje. Pinot napokon etapu dokončil so stratou 25 minút a 23 sekúnd. Táto strata definitívne znamená, že svoj najlepší výsledok, tretie miesto z roku 2014, večný smoliar nenapodobí a tento rok ani nevylepší.

Thibaut Pinot:

„Tak ma bolel chrbát, že som nemohol poriadne šliapať do pedálov. Je to komplikovaný rok, ale opustiť preteky mi zatiaľ nenapadlo. Momentálne však prežívam mnoho komplikácií. Možno ide o obrat v mojej kariére,“ povedal Pinot podľa Cyclingweekly.

Jeho smola na Grand Tours pokračuje. Vlani mal skvelú formu, ale pre úraz kolena Tour 2019 nedokončil. Naposledy dojazdil domáci trojtýždňový etapák naposledy v roku 2015, Skončil vtedy 15, rok predtým bol tretí. Z Grand Tours videl cieľ poslednýkrát na Vuelte v sezóne 2018. Dnes sa na kopci, kedy sa v roku 2014 dostal do dresu pre najlepšieho mladíka, sa jeho šance na žltý dres ukončili.

Pinot mal problémy s chrbtom ešte pred pretekmi. Všetko sa to zhoršilo pádom v prvej etape, na cieľovej rovinke.

„Pre stav tímu to nebolo dobré. Niekoľko dní sme sa snažili skrývať skutočný stav, ale v rozhodujúcich okamihoch, ako dnes, sa to nedalo. Zameriame sa na etapové triumfy, pokúsime sa dostať do únikov a zachrániť naše pôsobenie na Tour de France. Sme stále hrdí, máme ambície, pokúsime sa byť konkurencieschopní. Neviem, či ste to videli na obrazovke, ale Pinot si snažil uvoľniť chrbát. Pokusíme sa to napraviť,“ povedal šéf tímu Groupama – FDJ Marc Madiot podľa cyclismactu.net.

Dnes stratil čas aj možný favorit Julian Alaphilippe (:dqt:), ktorému ale dlhé stúpania nesedia. Minuloročný hrdina pretekov skončil 18 minút po víťazovi. V prvej desiatke pre domácu krajinu ostávajú Romain Bardet (:alm:) a jazdec so stúpajúcou formou Guillame Martin (COF).

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár