Tour de Normandie 2022 Report: Mathis Le Berre celkovým víťazom, darilo sa aj Čechom

Tour de Normandie 2022

zdroj: https://twitter.com/tourdenormandie/status/399

Uplynulý týždeň sa nekonali len etapové preteky Okolo Katalánska, ktoré ovládol Sergio Higuita (BOH). Na svoje si prišli aj mladí pretekári a jazdci budúcnosti na Tour de Normandie 2022, ktoré sa vrátilo do kalendára po dvoch rokoch. Celkovým víťazom sa stal 20-ročný Francúz Mathis Le Berre (Côtes d’Armor-Marie Morin) o dve sekundy pred ďalším Francúzom Thomasom Bonnetom (Vendée U). Tretie miesto celkovo taktiež putovalo do krajiny Galského kohúta. Bronzový skončil Paul Penhoët (FDJ). V budúcnosti by sme teda mali o týchto cyklistoch ešte veľa počuť.

Priebeh Tour de Normandie 2022

1. etapa     

Mathis Le Berre nefinišoval vysoko v ústrety celkovému triumfu vykročil už v prvej etape, ktorú vyhral pred druhým Florianom Rapiteauom. Do líderského dresu sa teda prezliekol hneď, ako to bolo možné a už ho do cieľa z rúk nepustil. Po zvyšok pretekov jazdil defenzívnym štýlom, no bol všade tam, kde sa niečo dialo.

2. etapa

V druhej etape pekné 7. miesto zajazdil Čech Dominik Neuman (Elkov-Kasper).

3. etapa

Síce v tretej etape Mathis Le Berre nefinišoval vysoko, priebežne líderstvo si udržiaval v sekundovom boji.

4. etapa

5. etapa

V nastolenom trende pokračovala aj piata etapa. Mathis Le Berre sa sústredil na defenzívnu obhajobu líderského dresu. Rivali naňho strácali iba sekundy. Boj bol stále otvorený a napínavý.

6. etap

V šiestej etape sa česká cyklistika opäť dočkala pekných výsledkov. Dominik Neuman skončil 10. a jeho tímový kolega Daniel Babor o miesto pred ním.

7. etapa

To najlepšie pre tím Elkov-Kasper prišlo však až v záverečnej 7. etape, v ktorej šiestu priečku vybojoval Daniel Babor.

Pozrite tiež:

Najbližšími pretekmi je klasika Naprieč Flámskom, ktorá vytvára generálku pred slávnym De Ronde. To však bude po rokoch bez slovenského zastúpenia.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár