Tour of Guangxi: Sezóna sa ukončila etapovým víťazstvom Quick-Stepu, Gianni Moscon získal celkový triumf

Gree - Tour of Guangxi

zdroj: twitter.com/VelonCC

Šiesta etapa pretekov Tour of Guangxi mala 172 kilometrov a aj napriek stúpaniam 40 km pred cieľom došlo aj po piaty raz k hromadnému šprintu. V meste Guilin na juhovýchode Číny sa radoval Holanďan Fabio Jakobsen (:qst:), ktorý si poradil s nemeckými jazdcami Pascalom Ackermannom (BOH) a Rüdigerom Seligom (BOH). Favorizovaný Dylan Groenewegen (:lot:) z Holandska obsadil až 13. priečku. Na štart sa nepostavil Francúz Arnaud Démare (FDJ), ktorý v Číne zažil viaceré sklamania.

Celkovým víťazom druhej edície ázijských pretekov sa stal Talian Gianni Moscon (:sky:). 24-ročný jazdec sa po viac ako mesačnom zákaze pretekania vrátil na súťažné cesty v druhej polovici septembra. Odvtedy stihol získať dokopy päť víťazstiev a na Majstrovstách sveta zaznamenal piate miesto. Kontroverzný jazdec sa do líderského dresu dostal v cieli štvrtej etapy, ktorá bola jedinou kopcovitou záležitsťou závodu. Poradie sa nemenilo ani za ním, druhé miesto obhájil 24-ročný Rakúšan Felix Großschartner (BOH). Pódium uzavrel Rus Sergei Chernetski (AST). Titul najlepšieho vrchára získal Silvan Dillier (:alm:), ktorého si mnohí Slováci pamätajú z tohtoročnej edície Paríž – Roubaix. Tam výrazne pomohol Petrovi Saganovi.

Bodovaciu šprintérsku súťaž vyhral 22-ročný Fabio Jakobsen. Ten tu vyhral dve etapy. V tejto sezóne, ktorá bola pre neho prvá medzi profesionálmi, získal až sedem víťazstiev. Okrem iného vyhral záverečnú etapu na pretekoch Okolo Slovenska. Jeho tím Quick-Step Floors získal v tejto sezóne celkovo 73 víťazstiev. Je to tretí najvyšší počet v tomto storočí. Viac získal len tím Columbia-HTC v rokoch 2009 a 2008. Ich počet sa vtedy zastavil na číslach 85 a 77. Quick-Step Floors má však najviac víťazstiev od zavedenia World Tour.

Slováci

V Číne pre svojich tímových lídrov pracoval Erik Baška (BOH). 24-ročný jazdec sa dnes umiestnil na 102. priečke so stratou 58 sekúnd. V celkovom poradí obsadil 113. pozíciou s mankom 23 minút na Moscona.

Výsledky 6. etapy

1.Fabio Jakobsen (Ned):qst:3:42:53
2.Pascal Ackermann (Ger)BOH
3.Rudiger Selig (Ger)BOH
4.Reinardt Janse Van Rensburg (RSA):ddd:
5.Maximilian Walscheid (Ger):sun:
6. Carlos Barbero (Spa)MOV
7.Matteo Trentin (Ita):mts:
8.Daniel McLay (GBr):efd:
9.Enzo Wouters (Bel):lts:
10.Chun Kai Feng (Tpe):bmt:

Celkové poradie:

1.Gianni Moscon (Ita):sky:20:39:56
2.Felix Grossschartner (Aut)BOH0:00:09
3.Sergei Chernetski (Rus)AST0:00:14
4.Rémi Cavagna (Fra):qst:0:00:17
5.Rigoberto Uran (Col):efd:0:00:21
6.Carlos Verona (Spa)AST
7.Ruben Fernandez (Spa)MOV0:00:25
8.Luis León Sanchez (Spa)AST
9.Dries Devenyns (Bel):qst:0:00:27
10.Natnael Berhane (Eri):ddd:0:00:28

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár