UAE Tour 2022 preview: Blízky východ bude hostiť otvorenie World Tour sezóny

UAE Tour 2022
UAE Tour 2021

zdroj: © Foto LaPresse - Fabio Ferrari

Už túto nedeľu odštartujú prvé World Tour preteky tejto sezóny. Hostiť ich budú Spojené arabské emiráty. UAE Tour otvoria oficiálne už svoj štvrtý ročník, preteky sa predtým volali Okolo Abú Zabí. Prvenstvo bude obhajovať hviezda domáceho tímu UAE – Tadej Pogačar (:uae:). V roku 2020 bol tento podnik predčasne ukončený, mohla za to pandémia Covid-19.

Základné informácie

Štvrtý ročník etapových pretekov UAE Tour odštartuje 20. februára v meste Madinat Zayed, ktoré sú štvrtým najväčším mestom regiónu Al Dhafra. Finišovať sa bude 26. februára na stúpaní Jebel Hafeet. Na cyklistov čaká dokopy 1058 kilometrov rozdelených do siedmich etáp. Štyri etapy sú rovinaté a dve kopcovité. Na cyklistov čaká aj 9 kilometrov dlhá časovka jednotlivcov. Na štart pretekov sa postaví 17 World Tour tímov a tri tímy z druhej kategórie.

Predchádzajúci víťazi

2021Tadej Pogačar (:uae:)
2020Adam Yates (:ins:)
2019Primož Rolgič (:tjb:)

Trasa UAE Tour 2021

1. etapa: Madinat Zayed – Madinat Zayed (185 km) rovinatá
2. etapa: Hudayriyat Island – Abu Dhabi Breakwater (173 km) rovinatá
3. etapa: Ajman – Ajman (9 km) časovka jednotlivcov
4. etapa: Fujairah Fort – Jebel Jais (181 km) horská
5. etapa: Ras al Khaimah Corniche – Al Marjan Island (182 km) rovinatá
6. etapa: Dubai – Palm Jumeirah (168 km) rovinatá
7. etapa: Al Ain – Jebel Hafeet (148 km) horská

Dresy UAE Tour

Štartová listina UAE Tour

Štartová listina UAE
Zdroj: twitter.com/uae_tour/status/1490639513663717377/photo/1

Favoriti

Štartová listina UAE
Medzi najväčších favoritov patrí obhajca prvenstva Tadej Pogačar (:uae:). Slovinec bude mať k ruke talentovaného Joao Almeidu (:uae:), ktorý zažije premiéru v nových farbách. Istiť to všetko bude Rafal Majka (:uae:) a George Bennett (:uae:). Najväčším konkurentom bude Bora. Nemci posielajú do boja dvojku Hindley (BOH) – Vlasov (BOH). Za Ineos sa pokúsi zabojovať Adam Yates, pomôžu mu Luke Rowe, Michal Kwiatkowski či Adnrey Amador. Medzi šprintérmi bude štartová listina poriadne nabitá. V akcii bude Sam Bennett (BOH), Pascal Ackermann (:uae:), Elia Viviani (:ins:), Cees Bol (DSM), Dylan Groenewgen (:bex:), Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix), Mads Pedersen (:tfr:) či Mark Cavendish (:dqt:).

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár