UAE Tour: V druhej etape sa radoval Gavíria, Baška v silnej konkurencii piaty

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Druhá etapa pretekov UAE Tour priniesla po tímovej časovke rovinatú etapu dlhú 184 kilometrov. V prvej časti etapy sa hlavná skupina kvôli vetru na púštnej krajine rozdelila a v zadných skupnkách ostali lídri ako priebežne vedúci Primož Roglič (:tjb:) či Alejandro Valverde (MOV). Všetko sa ale spojilo 60 kilometrov pred koncom. Na čelo sa dostali šprintérske tímy Deceuninck – Quick Step alebo domáci celok UAE-Team Emirates.

V poslednom kilometri bol na čele domáci celok UAE so šprintérom Fernandom Gavíriom (:uae:), ktorému šprint skvelo rozbehol Alexander Kristoff (:uae:). Nór sa po príchode Kolumbijčana dostal do pozície šprintérskej dvojky tímu. Jeho práca sa nakoniec vyplatila, keďže Gavíria špurtoval z najlepšej pozície a po skoršom štarte dokázal za sebou udržať Eliu Vivianiho (:qst:). Tretí skončil Caleb Ewan (:lts:). V závere sa dlhšie čakalo na otvorenie šprintu, keďže v cieľovej destinácii fúkal nepríjemný protivietor. Slovák Erik Baška (BOH) sa ku koncu ocitol na sľubnej pozícii za Kristofferom Halvoresenom (:sky:) a nakoniec si došiel po veľmi dobré piate miesto. Šprintérsky líder jeho tímu BORA – hansgrohe Sam Bennett (BOH) stratil koleso svojho slovenského pomocníka a obsadil šieste miesto po tom, čo v závere predbehol viacerých jazdcov. Za 25-ročným Slovákom skončili niekoľkí favoriti na víťazstvo ako Marcel Kittel (:kat:) či Phil Bauhaus (:bmt:). Mark Cavendish (:ddd:), ktorý sa do závodenia vrátil po niekoľkomesačnej pauze, skončil trinásty.

Víťaz po etape povedal:

„Šprint bol naozaj náročný, lebo tam bolo mnoho silných jazdcov. Moji tímoví kolegovia aj napriek vetru odviedli veľmi dobrú prácu. Po vetre to pelotón zobral zľahka a fungovalo to veľmi dobre.

Mal som skutočne dobrého rozbiehača v podobe Kristoffa. Nie je to dobré iba pre mňa, ale aj pre celý tím. Spojené arabské emiráty sú pre mňa novou krajinou a sú aj sponzorom môjho tímu.“

V červenom drese pre preibežného lídra pretekov ostáva Slovinec Primož Roglič.

Záverečný šprint:

Profil:

Výsledky 2. etapy:

1.Fernando Gaviria (Col):uae:3:36:32
2.Elia Viviani (Ita):qst:
3.Caleb Ewan (Aus):lts:
4.Kristoffer Halvorsen (Nor):sky:
5.Erik Baška (Svk)BOH
6.Sam Bennett (Ire)BOH
7.Sacha Modolo (Ita):efd:
8.Marcel Kittel (Ger):kat:
9.Marc Sarreau (Fra)FDJ
10.Jakub Mareczko (Ita):ccc:

Celkové poradie:

1.Primož Roglič (Slo)LOT0:16:49
2.Jos van Emden (Ned)LOT
3.Laurens De Plus (Bel)LOT
4.Koen Bouwman (Ned):lot:
5.Wilco Keldermann (Ned)SUN0:00:06
6.Max Walscheid (Ger)SUN0:00:07
7.Tom Dumoulin (Ned)SUN
8.Nikias Arndt (Ger):sun:
9.Vincenzo Nibali (Ita):bmt:0:00:09
10.Damiano Caruso (Ita)BMT
Zdroj: cyclingnews.com
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár