UCI vyšetruje pád Remca Evenepoela. Športový riaditeľ mu niečo vybral z vrecka

zdroj: Szymon Gruchalski

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) vyšetruje hrozivý pád Remca Evenepoela (:dqt:) na Okolo Lombardie 2020. Nie však kvôli zle navrhnutej bezpečnosti zjazdu, na ktorom spadol, ale kvôli úkonu jeho športového riaditeľa Davideho Bramatiho. Ako sa ukázalo na videách, ktoré teraz kolujú po sociálnych sietiach, Talian mu niečo vybral z vrecka. Remco Evenepoel sa 40 km pred koncom prevrátil cez malý múrik na moste a padal šesť metrov. Zlomil si „iba“ panvu a pokračuje v zložitej rehabilitácii, ktorá mu prerušila sezónu.

Po páde k nemu prišiel Bramati, vytiahol mu biely objekt zo zadného vrecka dresu a rýchlo ho odložil.

„Požiadali sme antidopingovú agentúru CADF o vyšetrenie televíznych a obrazov a o výsluch svedkov. Chceme vedieť, čo bolo vybrané z vrecka Evenepoela,“ povedal predseda UCI David Lappartient podľa belgickej Sporza.

Záber Bramatiho:

V dianí pretekov sa tím Deceuninck – Quick Step o páde najprv dozvedel, že Evenepoel prestal vysielať nejaké údaje, zjavne o pohybe. „O akých údajoch hovoríme? Počas pretekov je zakázané prenášať určitý druh informácií. Ak ide o lokalizačné údaje, to je o inom. Iné informácie však nesmú odosielať a my to chceme prešetriť,“ hovorí sa Lappartient.

Bramati odpovedal pre Gazetta dello Sport: „Nezobral som nič nezákonné. Keď bolo jasné, že Remca zoberú na nosidlá, zobral som preč jeho rádio, gély a tyčinky a vložil som ich do môjho vrecka.“

Na situáciu a riešenie UCI ostro reagoval na Twitteri Patrick Lefevere: „Netušil som, že existuje toľko hlúpych ľudí. Ešte aj prezident UCI. Počítačové dáta.“ Nepáči sa mu, že sa rieši na „nepodstatný“ krok Bramatiho. Priom pády a zranenia sú v poslednom mesiaci po reštarte sezóny najviac skloňovanou záležitosťou v cyklistike.

Ťažké zranenia si odniesol najmä Fabio Jakobsen po páde na Okolo Poľska. Steven Kruijswijk nemôže štartovať na Tour de France, jeho kolega Primož Roglič stratil ako hlavný favorit niekoľko dní tréningu. Remco Evenepoel bol najväčším kandidátom na titul v Lombardii, ale chyba z nepozornosti v rýchlom zjazde ho pripravila o sezónu. Vo veku 20 rokov bol jedným z favoritov Giro d’Italia.

 

Zdroj: sporza

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár