Valónsky šíp preview: Kto zastaví Francúza?

zdroj: twitter.com/flechewallonne

V stredu pokračuje ardénsky týždeň dalším podujatím, na programe dňa bude Valónsky šíp. Na jazdcov bude pripravených 195,5 kilometrov a 11 stúpaní. Legendárné stúpanie Mur de Huy si pelotón okúsi celkom trikrát. Začiatok bude v mestečku Ans, ktoré leží neďaleko Liege. Žije tu približne 28 tisíc obyvateľov, ktorí uvidia štart o 11:15 miestneho času. Dojazd je v meste Huy, ktoré leží južne od Ans. Jazdcov by sme mali vidieť v cieli približne o 16:00.

Na pretekoch sa predstaví i náš Peter Sagan (BOH), no záver nie je pre neho úplne ideálny. Mur de Huy má 1,3 kilometra s priemerom 9,6%. Slovák však môže prekvapiť z úniku. Na podujatí sa predstaví už ako tradične 18 World Tour tímov a 7 prokontinentálnych. Celkovo sa tak na štart postaví 175 pretekárov.

Favoriti

Podľa bookmakerov je najväčší favorit Julian Alaphilippe (:dqt:)Francúz minulý rok na Mur de Huy dominoval a porazil i legendu pretekov Alejandra Valverdeho (MOV). Španiel patrí i tento rok medzi favoritov, no túto sezónu zatiaľ nezaznamenal žiadny väčší úspech a tak je jeho forma viac než otázna. V strmom a dynamickom stúpaní zvykne byť dobrý Dan Martin (:uae:) či Adam Yates (:mts:). Briti budú rozhodne čakať na svoju príležitosť. Do širšieho okruhu môžeme zaradiť jazdcov ako Tim Wellens (:lts:), Michael Matthews (:sun:), Michael Woods (:efd:) či Jakob Fuglsang (AST).

Trasa

Profil

 

Edícia 2018

Zdroj: la-fleche-wallonne.be

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár