Villella s kurióznou pokutou od UCI

Movistar Okolo Romandie

zdroj: twitter.com/Movistar_Team

Preteky Okolo Romandie, ktoré dnes skončili ovládol Geraint Thomas (INS). Tento týždeň sme zažili takmer všetko. Radosť nám urobil Peter Sagan (BOH), ktorý ovládol prvú etapu. Videli sme veľa pádov, keď ťažké podmienky preverili nejedného cyklistu. V kráľovskej etape sa dokonca musel neutralizovať úsek troch kilometrov, pretože zjazd bol nebezpečný a hrozili ďalšie pády. Bola to príprava pred Girom ako sa patrí.

Medzinárodná cyklistická organizácia (UCI) však dala o sebe znova vedieť. Už sme tento rok videli diskvalifikácie za odhodenie fliaš a za takzvaný supertuck. Tretia etapa však priniesla kurióznu pokutu pre Davide Villellu (MOV), ktorý porušil šiesty bod pravidla 2.12.007. V ktorom sa píše: “Znova prekročenie cieľovej čiary v protismere jazdy s číslami na drese a bicykli.” Nevedno prečo Talian šiel do protismeru, no je pravdepodobné, že hľadal tímový autobus a nedal dole čísla. Táto chyba ho stála 200 švajčiarskych frankov, čiže niečo málo vyše 182 eur.

Pravidlo 2.12.2007

2.12.007 Table of race incidents relating to road events
Zdroj: UCI.org / 2.12.007 Prehľad incidentov v cestných pretekoch

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár