Vuelta a España: Peter Sagan šprintoval o víťazstvo, no na Eliu Vivianiho to nestačilo

Vuelta a España

zdroj: twitter.com/GranFondoGuide

Tretia etapa pretekov Vuelta a España mala v prvej časti kopcovitý charakter, záver bol však rovinatý a sľuboval šprint pelotónu. Etapa mala dĺžku 178,2 kilometra a viedla z mesta Mijas do Alhaurín de la Torre na juhu Španielska.

Etapu vyhral taliansky majster Elia Viviani (:qst:) pred krajanom Giacomom Nizzolom (:tfr:). Tretí skončil Peter Sagan (BOH). Za ním došiel Nacer Bouhanni (Cofidis). Na čele celkového poradia sa nič nemení, v červenom drese ostáva Michal Kwiatkowski (:sky:).

Na horských prémiách bodovali jazdci z úniku. 20-kilometrové stupanie prvej kategórie získal Luis Ángel Maté (Cofidis) a poistil si vedenie v súťaži o vrchársky dres. Pôvodný únik na čele doplnili jazdci, ktorá unikli z pelotónu približne 40 km pred cieľom. Boli to jazdci Victor Campenaerts (:lts:), Alexis Gougeard (FDJ) Jelle Wallays (:lts:) a Lukas Pöstlberger (BOH).  Po páde čerstvého časovkárskeho majstra Európy Campenaertsa ostal na čele už iba rakúsky šampión Pöstlberger. Na čele pelotónu sa striedali tímy s GC favoritmi so šprintérskými tímami. Rakúšan na čele držal náskok približne 20 sekúnd, no celok Quick-Step Floors chcel mať istotu hromadného dojazdu a nasadil tvrdé tempo. Pöstlberger si uvedomil, že nemá šancu a svoj pokus vzdal. Nastala príprava pre šprint.

Na čele sa pohybovali aj jazdci tímu Bora – hansgrohe, ktorí držali v pozícii Petra Sagana. Na jeho kolese bol zavesený Francúz Nacer Bouhanni. V poslednom kilometri ostali na čele už iba najrýchlejší jazdci. Vpredu sa nachádzal Danny Van Poppel (:lot:) a začal šprintovať ako prvý. Elia Viviani mal až do posledných metrov pomoc v podobe Michaela Mørkøva (:qst:). Talian si potom našiel cestu popri Saganovi a obehol aj Nizzola

Viviani zaznamenal 16. sezónne víťazstvo a šieste na pretekoch Grand Tour. Všetky doterajšie výhry však zbieral na domácom podniku Giro d’Italia a toto je jeho premirévoé na španielskej Vuelte.

Profil etapy:

zdroj: procyclingstats

 

Záverečný šprint:

Výsledky 3. etapy:

1.Elia Viviani (Ita):qst:4:48:12
2.Giacomo Nizzolo (Ita):tfr:
3.Peter Sagan (Svk)BOH
4.Nacer Bouhanni (Fra)Cofidis
5.Simone Consonni (Ita):uae:
6.Danny van Poppel (Ned):lot:
7.Michael Morkov (Den):qst:
8.Matteo Trentin (Ita):mts:
9.Ryan Gibbons (RSA):ddd:
10.Tom Van Asbroeck (Bel):efd:

Celkové poradie

1.Michal Kwiatkowski (Pol):sky:9:10:52
2.Alejandro Valverde (Spa)MOV0:00:14
3.Wilco Kelderman (Ned):sun:0:00:25
4.Laurens De Plus (Bel):qst:0:00:28
5.Ion Izagirre (Spa):bmt:0:00:30
6.Fabio Felline (Ita):tfr:
7.Emanuel Buchmann (Ger)BOH0:00:32
8.Tony Gallopin (Fra)FDJ0:00:33
9.Nairo Quintana (Col)MOV
10.Bauke Mollema (Ned):tfr:0:00:35

Zdroj: cyclingews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár