Vuelta a España: Valverde vyhral druhú etapu, Kwiatkowski je v červenom

Vuelta a España

zdroj: twitter.com/lavuelta/

Dnes sa konala druhá etapa pretekov Vuelta a España. Merala 163,5 km a mala zvlnený profil. Finišovalo sa na kopci Alto de la Mesa dlhom 7,1 km.

Alejandro Valverde (MOV) bol v cieli prvý pred Michalom Kwiatkowskim (:sky:). Poliak zopakoval včerajšie druhé miesto z časovky a obliekol sa do červeného dresu pre celkového lídra poslednej Grand Tour sezóny. Tretí skončil Laurens De Plus (:qst:), ktorý zaútočil v poslednom kilometri, no bol dohnaný dvojicou, ktorá šprintovala o víťazstvo.

Pred kopcom pelotón ťahal tím Sky. Z hlavnej skupiny tak vypadli favoriti Vincenzo Nibali (:bmt:), Richie Porte (:bmc:) a Rohan Dennis (:bmc:). Medzi odpadlíkmi sa ocitol aj Peter Sagan (BOH) a nezapojil sa do boja o etapový vavrín. Jeho šanca však môže prísť zajtra na prvej rovinatej etape. Slovák skončil na 144. mieste so stratou 13:31.

Práca Sky doviedla 28-ročného poľského šampióna do výbornej pozície, potom sa zavesil na koleso 38-ročného veterána Valverdeho. Po chvíli sa ich pozície vymenili a Valverde šprintoval tesne pred čiarou zo zadnej pozície. Za nimi došla malá skupina, kde boli GC favoriti ako Urán (:efd:), Keldermann (:sun:), Buchamnn (BOH), Bennett (:lot:), Quintana (MOV) alebo Pinot (FDJ). Tí stratili iba tri sekundy. Ďalších päť sekúnd stratila skupina s Aruom (:uae:), Mollemom alebo Simonom Yatesom (:mts:). Ešte o niečo viac stratil Miguel Ángel López (AST) a minútové manko zaznamenal Ilnur Zakarin (:kat:). Vincenzo Nibali prišiel do cieľa so stratou 4:04 a je mimo boja o celkové poradie. Pre Taliana je Vuelta skôr prípravou na Majstrovstvá sveta. To isté platí o Portovi, ktorý stratil 13:31.

Do vrchárskeho dresu sa obliekol Luis Ángel Maté (Cofidis). Ten sa zúčastnil v sedemčlennom úniku dňa a získal body na dvoch horských prémiách. Držiteľom zeleného dresu pre lídra bodovacej súťaže je Kwiatkowski.

Profil etapy:

Záverečný šprint:

Výsledky 2. etapy:

1.Alejandro Valverde (Spa)MOV4:13:01
2.Michal Kwiatkowski (Pol):sky:
3.Laurens De Plus (Bel):qst:0:00:03
4.Wilco Kelderman (Ned):sun:
5.George Bennett (NZl):mts:
6.Tony Gallopin (Fra)FDJ
7.Emanuel Buchmann (Ger)BOH
8.Rigoberto Uran (Col):efd:
9.Nairo Quintana (Col)MOV
10.Thibaut Pinot (Fra)FDJ

Celkové poradie

1.Michal Kwiatkowski (Pol):sky:4:22:40
2.Alejandro Valverde (Spa)MOV0:00:14
3.Wilco Kelderman (Ned):sun:0:00:25
4.Laurens De Plus (Bel):qst:0:00:28
5.Ion Izagirre (Spa):bmt:0:00:30
6.Fabio Felline (Ita):tfr:
7.Emanuel Buchmann (Ger)BOH0:00:32
8.Tony Gallopin (Fra)FDJ0:00:33
9.Nairo Quintana (Col)MOV
10.Bauke Mollema (Ned):tfr:0:00:35

Zdroj: cyclingews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár