Wackermann v nemocnici, stratil pamäť. Pád kvôli helikoptére a bariéram

Giro d'Italia 2020
Wackermann

zdroj: twitter.com/Ciclismoafondo_

Luca Wackermann (Vini Zabú-Brado-KTM) a Etienne van Empel (Vini Zabú-Brado-KTM) spadli 800 metrov pred cieľom 4. etapy Giro d’Italia 2020. Silný vietor z helikoptéry v cieli uvoľnil bariéru na cestu a tímoví kolegovia ťažko spadli. Prvý menovaný Wackermann z toho vyšiel veľmi zle, je v nemocnici. Je však pri vedomí. Holanďan Van Empel sa dokázal dostať do cieľa.

Správu priebežne aktualizujeme (naposledy 7.10.2020 o 14:19, pridali sa diagnózy Wackermanna)

Wackermann si nič nepamätá, hovorí generálny manažér tímu Angelo Citracca:

„Helikoptéra letela príliš nízko a vietor z nej odfúkol bariéry. Wackermann bol prevezený do nemocnice, nebol pri vedomí. Bariéry neboli dobre upevnené. Má zlomenú lícnu kosť a porezaný pod bradou. Je pri vedomí, ale nepamätá si, aby spadol, alebo aby bol na Giro d’Italia. Teraz pôjde na röntgen,“ povedal pre televíziu RAI.

Diagnózy Wackermanna

Wackermann má otras mozgu, zlomeniny nosových kostí, pomliaždeniny v oblasti tváre, pomliaždené pery a ďasien, tržné rany okolo ľavého obočia, brady a ľavého kolena. Informoval o tom denník La Gazetta dello Sport.

Van Empel na Twitteri:

„Som okay. Mám iba trochu porezané prsty. Nie som si istý, čo sa naozaj stalo, ale z ničoho nič bariéry spadli do našej skupiny. Teraz sú moje myšlienky s mojím spolujazdcom Lucom a dúfam, že čoskoro budeme počuť dobré správy.“

Športový riaditeľ Vini Zabú-Brado-KTM Franceso Frassi:

„Luca sa v sanitke prebral z bezvedomia. Hovoril som s ním do telefónu, nič si nepamätá. Lekári ho vyšetria. Dúfajme, že nejde o nič vážne.“ cituje ho La Gazetta dello Sport.

Luca Wackermann je v 28 rokoch jedným za najlepších jazdcov svojho Pro tímu. V druhej etape Giro d’Italia ako prvý zaútočil z hlavnej skupiny a skončil tam na výbornom piatom mieste. V tejto sezóne, ktorá sa pre neho asi nešťastne skončila, má na konte dva triumfy. Vyhral prvú etapu na Tour de Limousin. Francúzsky etapák vyhral aj celkovo.

4. etapu vyhral Arnaud Démare (FDJ) po nesmierne tesnom finiši pred Petrom Saganom (BOH).

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár