Yves Lampaert je po páde mimo na päť týždňov

Yves Lampaert

zdroj: twitter.com/sportwereld_be

Yves Lampaert (:dqt:) spadol v poslednej desiatke kilometrov na Miláno – Turín 2020. Po viacerých vlnách v pelotóne narazil bokom do bariéry v strede cesty. Ihneď odstúpil, držal sa za ľavé rameno. Zlomil si kľúčnu kosť.

Za normálnych okolností by to bola za stredu najhoršia správa pre Deceuninck – Quick Step. V tieni ťažkého pádu Jakobsena však nehoda Lampaerta vyzerala oveľa lepšie.

29-ročný jazdec nebude podľa posledných vyšetrení potrebovať operáciu. Po páde 6 km pred cieľom rovinatých pretekov Miláno – Turín odletel domov do Belgicka, kde sa nechal vyšetriť v nemocnici v Herentals. Tam sa od lekára Toona Claesa dozvedel, že zlomeninu treba iba stabilizovať a nechať zrásť.

Yves Lampaert:

„Bude to dlhšia prestávka. Teraz si nechám čas na rehabilitáciu a dúfam, že sa vrátim po štyroch alebo piatich týždňoch. Takže nepôjdem na Tour de France, ale dláždené klasiky v októbri sú určite možné. Aj keď príprava bude odlišná. Všetko bude v poriadku, to čo prežíva môj priateľ Fabio Jakobsen je oveľa horšie,“ povedal klasikár pre noviny Het Nieuwsblad.

Video pádu:

Prvými pretekmi pre flámskeho lídra klasík by mohli byť Tirreno-Adriatico 7. septembra. Pretekárske kilometre po zranení by mohol pred hlavnými cieľmi sezóny nabrať na BinckBank Tour, ktorá začína 29. septembra.

Najviac sa víťaz Okolo Slovenska 2019 pripravuje na jednodňové preteky s dláždenými kockami Okolo Flámska (18. októbra) a Paríž – Roubaix (25. októbra). Má tak ešte dosť času sa dať do poriadku. Podľa papierových predpokladov je lídrom stajne Quick Step na tieto preteky, v spoločnosti Štybara, Asgreena či Jungelsa.

Yves Lampaert patrí k najlepším tempárom na svete. Má kvalitnú časovku aj techniku jazdy po „mačacích hlavách“ na severe Francúzska a vo Flámsku. Jeho najväčšími kariérnymi úspechmi sú etapa na Vuelte 2017 a dve víťazstvá na menšej klasike Dwars door Vlaanderen. Na svoje veľké víťazstvo na monumente ešte stále čaká aj napriek svojim kvalitám. Vlani bol na Paríž – Roubaix tretí. Bol výraznou pomocou pre teraz už bývalého kolegu Philippa Gilberta (:lts:), ktorý preteky vyhral.

Na Slovensku sme ho mohli vidieť minulý rok. Po druhom mieste na časovke v Bardejove skončil v prvej skupine aj v kráľovskej kopcovitej etapa. Žltý dres vyhral s náskokom iba jednej sekundy nad Démarom (FDJ), ktorý sa ako šprintér spoliehal na bonusové sekundy v cieľoch etáp.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár