Zeeman na adresu Rogliča: „Musí sa nejakým spôsobom zotaviť.“

Tour de France 2021
Primož Roglič

zdroj: https://www.facebook.com/photo?fbid=377093650438844&set=a.204591987689012

Prepracovaná príprava, viacnásobný tréning na trasách časoviek jednotlivcov tohtoročnej Tour de France, nesmierne odhodlanie a najmä vôľa bojovať o celkové víťazstvo. Toto všetko zdobilo slovinskú hviezdu Primoža Rogliča (:tjb:) pred štartom starej dámy v Breste 26. júna. Žiaľ, pád v tretej etape a strata viac než deviatich minút vo včerajšej etape úplne rozhodili vyložené karty a zmenili plány. Primož Roglič, dvojnásobný víťaz Vuelty, sa aktuálne nachádza až na 33. mieste a na krajana Tadeja Pogačara (UAD) stráca viac ako 5 minút. Preto je vysoko pravdepodobné, niekdajší skokan na lyžiach prehodnotí svoje ciele a bude sa uberať za iným cieľom vo zvyšných etapách.

Na obrázku môže byť 1 osoba
Primož Roglič po páde v 3. etape https://www.facebook.com/photo?fbid=374842483997294&set=a.204591987689012

Zdravotný stav Primoža Rogliča

Bližšie jeho zdravotný stav popísal športový riaditeľ tímu Jumbo-Visma Merijn Zeeman: „Primož nevie normálne sedieť v sedle, pretože si taktiež na zemi udrel zadok. Je v ťažkej situácii. Bude nasledovať len kompletná strata energie a dnešok bol toho dôkazom. Neobávame sa. Len hľadáme šance a uvidíme, aký typ príležitostí sa naskytne. Dnes taktiež tím UAE mal veľmi ťažký deň, pretože museli sťahovať únik. Pogačar je doposiaľ najlepší, ale to neznamená, že preteky sú u konca. Čiže budeme naďalej bojovať a očakávať príležitosti.“

Neskôr dodal: „Ak ešte chce mať šancu v týchto pretekoch, musí sa nejakým spôsobom zotaviť a to je niečo, čo chceme s ním po etape prebrať.“ Odstúpenie z Tour však zatiaľ neprichádza do úvahy. O tom rozhodne Primož.

Dnes je na programe prvá horská etapa. Ide o akýsi vstup do Álp. Profilovo však nejde o úplne najnáročnejšiu etapu. Celkové poradie sa však po dnešku výrazne zmení.

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár