Žltý dres má mnoho možností, zelený jednu. Na koho staviť pred Tour de France?

zdroj: twitter.com/Cyclingnewsfeed

Tour de France štartuje už zajtra a po rôznych samostatných článkoch aj celkovom rozbore sa pozrieme, aké šance majú jednotliví pretekári podľa stávkových kancelárií. Podľa rôznych hlasov pôjde o najvyrovnanejší ročník posledných rokov, aspoň čo sa boja o celkové víťazstvo týka. Staviť si môžete aj na vedľajšie súťaže ako boj o zelený, bodkovaný či biely dres.

Žltý dres

Celková klasifikácia je po vypadnutí Frooma aj Dumoulina veľmi otvorená. Podľa kurzov má najväčšiu šancu iba 22-ročný Egan Bernal (:ins:), na ktorého sa dá staviť v pomere 3,00:1. Je pravdou, že momentálne ide o najsilnejšieho čistého vrchára, no s minimom skúseností. Tie sa na veľkých pretekoch môžu ukázať ako kľúčové. Výhodu má jednoznačne v tíme Ineos, ktorý má iba jediný cieľ – opäť ovládnuť najslávnejšie preteky.

Podariť sa im to môže aj s obhajcom titulu Geraintom Thomasom (:ins:). Na skúseného Brita si môžete staviť pri kurze 3,70:1. Jeho forma je po vypadnutí z Okolo Švajčiarska otázna, no jeho tím jednoznačne vie, čo robí. Veď od roku 2012 vyhral Tour až šesťkrát.

Thomasovi v žltom minulý rok kryl chrbát Bernal. zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Po životnej sezóne a silnom predstavení na Critérium du Dauphiné nie je zlým tipom na celkové víťazstvo Jakob Fuglsang (AST) s kurzom 6,50:1.

Nairo Quintana (MOV) s predpovedanou šancou výhry 13,00:1 je riskom, keďže na prípravných pretekoch bol nevýrazný a môže sa stať, že tím pôjde na celkové poradie so spolulídrom Mikelom Landom (MOV), na ktorého bol daný kurz 24:1. Španiel už raz po silnom Gire svoj výkon zopakoval aj na Tour a s plnou tímovou podporou by sa do prvej trojky určite mohol dostať. Na jeho pódiové umiestnenie bol vypísaný kurz 6,00:1.

Silno sa ukazoval aj Adam Yates (:mts:), ktorý môže využiť pomoc brata Simona. Na jeho žltý dres si môžete staviť v pomere 12,00:1.

Francúzske nádeje držia Romain Bardet (:alm:) s kurzom 25,00:1 a Thibaut Pinot (FDJ) s 22,00:1. Obaja môžu pri vrchárskej trase príjemne prekvapiť domáce publikum.

Ďalšími favoritmi bez výraznejšej formy, ale s možnosťami na správne chytenie rytmu v dôležitých etapách, sú Steven Kruijswijk (:tjb:) s 23,00:1, Richie Porte (:tfr:) s kurzom 16,00:1 alebo Rigoberto Urán (:efd:) s 24,00:1.

Enric Mas (:qst:) minulý rok prekvapil druhým miestom na Vuelte, kde taktiež pred pretekmi neukazoval svetovú formu. Jeho šance na víťazstvo sa zmestili do čísla 32,00:1.

Z tímu Petra Sagana má možnosť Emanuel Buchmann (BOH), ktorého kurz na celkové víťazstvo je 67,00:1.

Zaujímavým tipom môže byť Dan Martin (:uae:), ktorý sa pravidelne umiestňoval v top-10. Čisto vrchárska trať mu stačila na kurz 65,00:1.

Vincenzo Nibali (:bmt:) avizuje, že sa bude sústrediť na etapové triumfy a na bodkovaný dres. „Žralok z Messiny“ ale svoje rozhodnutie potvrdí až po prvej vrchárskej skúške v šiestej etape. Na jeho druhý žltý dres v kariére bol vypísaný kurz 24,00:1.

Títo jazdci majú oveľa istejšiu šancu skončiť v prvej trojke, niektorí dosahujú výhodné kurzy aj pri prvej päťke. Kompletnú ponuku si môžete pozrieť na stránke nášho partnera, stávkovej kancelárie Tipsport, TU .

Zelený dres

V súboji o víťaza bodovacej súťaže existuje len jediný favorit. Peter Sagan (BOH) vo Švajčiarsku ukázal návrat formy a zvíťazil v prvej etape. Skúste si na neho tipnúť pri kurze 1,40:1. Trať Slovákovi sedí asi najviac z posledných rokov, keďže sa v oveľa väčšej miere použijú stredne náročné zvlnené a kopcovité etapy, v ktorých ma Sagan výhodu nad rovinármi.

Ak si myslíte, že poznáte víťaza zeleného dresu, môžete tak urobiť cez nášho partnera, stávkovú kanceláriu Tipsport. Každý nový tipér dostane bonus 15 eur a môže získať vstupný bonus až do výšky 4000 eur. Zaregistrujte sa bezplatne TU.

Víťazi dresov zo sezóny 2018: zľava Latour, Thomas, Alaphilippe, Sagan. zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Dvojica najrýchlejších mužov súčasnosti Dylan Groenewegen (:tjb:) a Elia Viviani (:qst:) by musela jednoznačne dominovať v rovinatých etapách, no ani to by pomaly nestačilo. Ich kurz na zelený dres je 7,00:1.

Zaujímavou voľbou môže byť Caleb Ewan (:lts:), ktorý má rýchlosť na rovinkách a prežije aj kratšie kopce. Pri svojej prvej účasti na Tour bude hladný po víťazstvách, v súťaži o zelený dres má kurz 20,00:1.

Aj keď po vyjadreniach to nie je jasné, ale Michael Matthews (:sun:) na zelený dres asi nepôjde. Na víťaza tejto súťaže z roku 2017 je kurz 8,00:1. Podobne je to aj pri Wout van Aertovi (:tjb:), ktorý chce pri premiére iba získať potrebné skúsenosti. Ak by to však bola iba mediálna hra, môžete si na neho staviť pri kurze 21,00:1.

Do hry sa za istých okolností môže pridať Julian Alaphilippe (:qst:), ktorý môže dominovať v kopcovitých etapách. Jeho kurz na zelené tričko je 27,00:1, no Francúz bude jednoznačnejším kandidátom na inú súťaž.

Bodkovaný dres

Julian Alaphilippe (:qst:) môže pohodlne obhájiť vrchársku klasifikáciu. Môžete si na neho staviť pri kurze 2,60:1.

Víťaz z roku 2017 Warren Barguil (Arkéa Samsic) má kurz 5,00:1. Vysoké hory sedia aj Mikelovi Landovi (MOV) s kurzom 15,00:1. Ak Vincenzo Nibali (:bmt:) skutočne nepôjde po celkovom poradí, vrchársku súťaž môže pokojne ovládnuť aj on, pri kurze 15,00:1.

Víťaz tejto klasifikácie z Giro d’Italia Giulio Ciccone (:tfr:) má šancu na výhru zhodnotené v čísle 16,00:1.

Biely dres

V súboji o biely dres sa črtá súboj dvoch supertalentov Egana Bernala s kurzom 1,32:1 a Enrica Masa s kurzom 4,50:1. Prekvapením by bol Tiesj Benoot (:lts:). Ten ukázal zlepšené vrchárske kvality a jeho kurz je 17,00:1.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár