1. etapa Okolo Katalánska 2022: Matthews versus Colbrelli

Matthews

zdroj: twitter.com/VoltaCatalunya

Prvá etapa pretekov Okolo Katalánska 2022 skončila hromadným dojazdom. Tam si to rozdala dvojica Matthews (:bex:) – Colbrelli (:tbm:). Prvý menovaný bol napokon lepší a zajtra sa tak oblečie do dresu pre lídra pretekov.

Trasa – 1. etapa Okolo Katalánska 2022

Štart pretekov

Priebeh prvej etapy

Začiatok pretekov bol nervózny a dlho sa nedarilo vytvoriť únik dňa. Ten sa napokon podaril až po 40 kilometroch. V skupine boli Marco Brenner (DSM), Jonathan Klever Caicedo (:efd:), Raúl García Pierna (Equipo Kern Pharma), Carlos Canal (Euskaltel – Euskadi), Antonio Jesús Soto (Euskaltel – Euskadi) a Jetse Bol (Burgos-BH). Ich náskok sa pomaly dostával na hodnotu štyroch minút. 90 kilometrov pred cieľom rozdelil pelotón silný vietor a nastala panika.

Približne 20-členná skupina odskočila od pelotónu, v čele tlačili do pedálov Israel – Premier Tech a BikeExchange. Za sebou mali dieru 45 sekúnd, čelnú skupinu mali takmer na dosah. 75 kilometrov pred cieľom bolo dostihnutie realitou, na čele tak bolo 25 jazdcov. Robert Gesink (:tjb:) však prepadol do pelotónu a v čele tak ostalo 24 cyklistov. ich náskok bol 40 sekúnd na hlavný balík, do cieľa však stále ostávalo 60 kilometrov. O desať kilometrov to bolo už len 30 sekúnd, vyzeralo to, že to bude pohromade. To sa o niekoľko kilometrov stalo realitou.



Okamžite vyštartoval do úniku ďalší muž – Caicedo (:efd:). Doplnilo ho niekoľko jazdcov, no snaha to bola márna. Všetko smerovalo k hromadnému dojazdu, tam už ako obvykle mali prevahu jazdci Quick-Step Alpha Vinyl. Napokon to bol boj dvoch mužov. Colbrelli (:tbm:) si to rozdal s Matthewsom (:bex:). Každá z nich zvolil iný prístup, jeden bol pri jednej strane bariéry, druhý pri druhej. Austrálčan bol napokon silnejší a porazil Taliana.

Matthews vs Colbrelli

1. etapa Okolo Katalánska – výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár