3. etapa Critérium du Dauphiné: Sonny Colbrelli sa dočkal

Sonny Colbrelli 3. etapa Critérium du Dauphiné 2021

zdroj: © A.S.O./ Fabien Boukla

3. etapa Critérium du Dauphiné 2021 sa skončila hromadným šprintom do kopca. Najrýchlejší v ňom bol Sonny Colbrelli (TBV).

Talian po dvoch druhých miestach porazil v dlhom šprutérkom vyvrcholení Španiela Alexa Aranburua (AST). Dvojica nastúpila 270 metrov pred cieľom a zviedla vyrovnaný silový súboj až na pásku. Napokon o dĺžku bicykla vyhral 31-ročný Colbrelli. Tretie miesto bral prekvapivo vrchár Brandon McNulty (:uae:) s niekoľkometrovou stratou na najrýchlejšie duo.

Sonny Colbrelli sa s tímom Bahrain Victorious tretíkrát nezmýlil. Posledné dve etapy začali pracovať pri stíhaní úniku neskoro a po sólo jazdách sa radovali Brent Van Moer a Lukas Postlberger. Druhý menovaný Rakúšan sa s dvojsekundovým náskokom na Colbrelliho udržal na čele celkového poradia.

Rodák od Gardského jazera získal druhé víťazstvo v sezóne, prvýkrát bodoval v 2. etape Okolo Romandie. Colbrelli zároveň vedie bodovaciu súťaž so 69 bodmi na konte. Aranburu je druhý, má ich 38.

V stredu je na programe 16-kilometrová individuálna časovka.



3. etapa Critérium du Dauphiné 2021 – video:

 

Ako prebehla 3. etapa Critérium du Dauphiné 2021

V utorok bola na programe tretia etapa pretekov Critérium du Dauphiné. V nej dostali šancu klasikári, keďže v profile boli iba dve menšie stúpania tretej a štvrtej kategórie. Dnešný štart bol položený v obci Langeac, ktorá leží v regióne Auvergne. Finišovalo sa v obci Saint-Haon-le-Vieux, ktorá sa nachádza v regióne Rhône-Alpes. Cieľový kopček mal 700 metrov o 5%. Na pretekárov čakalo celkovo 172,2 kilometrov.

3. etapa Critérium du Dauphiné 2021 profil:

3. etapa criterium du dauphine
criterium-du-dauphine.fr/en/stage-3

Štart etapy

Únik dňa

Ihneď po štarte si do úniku dňa naskočila dvojica Loïc Vliegen (:iwg:) a Omer Goldstein (:isn:). Náskok bol však iba na úrovni 3 minút, pelotón to dnes kontroloval. Na 154. kilometri prišiel pád Madsa Pedersena (:tfr:). Dán musel napokon odstúpiť z pretekov.


Únik tentokrát bez šance

V polovici etapy bol náskok dvojice iba dve minúty a dnes to na úspech nevyzeralo. Hlavná skupina bola príliš blízko. V rovinatej pasáži to hlavná skupina ešte viac stiahla a náskok klesol na minútu. Do cieľa ostávalo stále veľa kilometrov. Na špici sa striedali tímy Bahrain Victorious, Deceuninck – Quick-Step, Jumbo-Visma a UAE Team Emirates

Zmeny nenastali

20 km pred cieľom bolo po úniku. O päť kilometrov prišiel pád Guillaume Martina (COF), ktorý sa s pomocou troch kolegov musel vracať do pelotónu. Francúz je vrchárskym lídrom stajne. Späť boli po pár minútach.

V posledných 7 km sa na čele usadil tím INEOS Grenadiers a nasadil tvrdé tempo. Chcel rozdeliť pelotón, ale neúspešne.

Sonny Colbrelli jednoznačne najsilnejší

Marco Haller dostal Sonnyho Colbrelliho do pozície v záverečných kilometroch. Osamotený ostal Alexander Kristoff (:uae:). Keď už aj ostatní šprintéri prišli o rozbiehačov, na ľavej strane nastúpil Alex Aranburu krátko po značke 300 metrov do cieľa. Odpovedal na neho Sonny Colbrelli, ktorý sa prvé miesto dostal v posledných 50 metroch a v cieli oslavoval druhé víťazstvo v sezóne.



3. etapa Critérium du Dauphiné 2021:

01Sonny ColbrelliBahrain Victorious03:56:36
02Alex AranburuAstana-Premier Tech+ 00
03Brandon McNultyUAE Team Emirates+ 00
04Jasper StuyvenTrek-Segafredo+ 00
05Wilco KeldermanBORA-hansgrohe+ 00
06Clément VenturiniAG2R Citroën Team+ 00
07Carlos BarberoQhubeka ASSOS+ 00
08Clément RussoArkéa-Samsic+ 00
09Tim WellensLotto Soudal+ 00
10Kasper AsgreenDeceuninck-Quick Step+ 00

Critérium du Dauphiné  2021 – celkové poradie:

01Lukas PöstlbergerBORA-hansgrohe12:35:08
02Sonny ColbrelliBahrain Victorious+ 02
03Alex AranburuAstana-Premier Tech+ 18
04Alejandro ValverdeMovistar Team+ 20
05Kasper AsgreenDeceuninck-Quick Step+ 23
06Quentin PacherB&B Hotels p/b KTM+ 24
07Patrick KonradBORA-hansgrohe+ 24
08Geraint ThomasINEOS Grenadiers+ 24
09Ilan Van WilderTeam DSM+ 24
10Steven KruijswijkJumbo-Visma+ 24
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár