4. etapa Okolo Romandie 2022: Kráľovská etapa pre Boru

Sergio Higuita 2022

zdroj: © BORA - hansgrohe / Sprintcycling

Predposlednú etapu pretekov Okolo Romandie ovládol tím Bora-hansgrohe. V samotnom finiši boli najrýchlejší Higuita s Vlasovom. V celkovom poradí i naďalej vedie Rohan Dennis (:tjb:). Austrálčan je pred poslednou etapou veľkým favoritom, keďže sa bude jednať o boj proti chronometru.

Profil 4. etapy

Štart 4. etapy


Priebeh 4. etapy Okolo Romandie

V kráľovskej etape sa do úniku dostalo celkom 11 jazdcov. Čakal ich veľmi dlhý deň na bicykli. Pelotón však nedovolil veľmi veľký rozostup, v maxime bola skupina 4 minúty ďaleko. Vedúceho muža pretekov nikto z úniku priamo neohrozoval a tak mohol byť tím Jumbo – Visma v pohode. Do poslednej dvojice stúpaní sa v čele udržala už len trojica z pôvodného úniku. Šance na víťazstvo stále živili James Knox (:dqt:), Oscar Rodriguez (MOV) a Ion Izagirre (COF).

20 kilometrov pred cieľom bol náskok trojice 2 minúty. Tím Jumbo – Visma však kontroloval pelotón a útoky pohodlne likvidoval. V čele hlavnej skupiny favoritov sa vystriedali Bora, Bahrain či Ineos, no bez výsledku. Pred zajtrajšou časovkou bol i bez náskoku Dennis (:tjb:) veľkým favoritom. Do čela skupiny favoritov nastúpila Groupama FDJ a náskok razom klesol o 30 sekúnd. Trio v čele tak prichádzalo o drahocenné sekundy.

Nalini - procycling

13 kilometrov pred cieľom už Izagirre (COF) vedel, že sa skupina favoritov blíži a nastúpil. James Knox (:dqt:) tempo nezvládal a zvesil nohy. Rodriguez (MOV) ale nástup zachytil, no odmietal striedať. Jazdci pod tlakom si pomaly vystupovali, no jazdci Jumbo-Visma stále hliadkovali na čele skupiny favoritov. Dvojica v úniku mala už len chudobných 30 sekúnd. Deväť kilometrov pred cieľom bolo hotovo, v tento moment odpadol i Geraint Thomas (:ins:).

Záver

O všetkom sa rozhodlo v samotnom závere. Šprint preriedenej skupiny ovládol Sergio Higuita (BOH), jeho tímový kolega Vlasov skončin na druhom mieste. V celkovom poradí si naďalej vedenie udržal Rohan Dennis (:tjb:).

Výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár