4. etapa Volta ao Algarve 2022: Evenepoel lietal ako raketa

4. etapa Volta ao Algarve 2022

zdroj: https://twitter.com/qst_alphavinyl/status/3963/photo/1

4. etapa Volta ao Algarve 2022 bola časovka jednotlivcov, ktorá merala 32 kilometrov. Vo svojom centre obsahovala tiahle stúpanie, ktoré ešte viac vyšťavilo pretekárov na časovkárskych špeciáloch. Napokon sa z víťazstva tešil Remco Evenepoel (:dqt:), ktorý porazil majstra Európy Stefana Kunga (FDJ). Tretiu priečku zaujal ethan Hayter (:ins:).

V celkovom poradí došlo k veľkým zmenám. Na čelo sa dostal Remco Evenepoel, ktorý tak zajtra bude musieť odolávať tlaku tímu INEOS – Grenadiers, ktorý dnes stratil. Aj Ethan Hayter, aj Daniel Martinéz dnes nemali najlepší deň, a preto strácajú už viac ako minútu na vedúceho muža. Čo sa týka pozície doterajšieho lídra pretekov, Francúz David Gaudu (FDJ) sa prepadol až na 7. priečku a stráca viac ako dve minúty na belgický megatalent. O finálnej podobe celkovej klasifikácie sa rozhodne už zajtra.

4. etapa Volta ao Algarve 2022 – priebeh

Profil:

Perfil
https://twitter.com/VoltAlgarve/status/1494959945074167813/photo/2

Francisco Pereira otvára etapu

Prvým pretekárom na trati bol Francisco Pereira (ABTF-Feirense). Ten však medzi favoritov ani zďaleka nepatril. Na favoritov sme si museli počkať. Na zmenu priebežného lídra sme nečakali dlho. pretože Daan Hoole (:tfr:) poľahky zajazdil čas 39 minút a 27 sekúnd. Inak povedané, na dlhší čas sa usadil v horúcom kresle lídra časovky jednotlivcov.

Avšak najväčší favoriti v tom čase sa ešte len pripravovali na štarte.

Evenepoel vs. Gaudu

Preteky začali byť zaujímavé najmä, keď sa na trať vydal Remco Evenepoel (:dqt:), Ethan Hayter (:ins:) či líder pretekov v žltom David Gaudu (FDJ).

Všetci traja vyššie spomenutí mali v celkovej klasifikácii takpovediac zhodný čas; konkrétne išlo o sekundový rozostup. Boj o priebežné líderstvo bol teda nesmierne zaujímavý.

Pozor na ostatných

V závere sme však neboli svedkami len boja o celkové poradie ale taktiež aj o etapu, na ktorú si zuby brúsil Stefan Kung (FDJ). Ten v cieli o 40 sekúnd porazil Daana Hooleho. Európsky šampión časovky zo Švajčiarska tak netrpezlivo vyčkával na svojich rivalov. Medzi nimi aj na Tobiasa Fossa (:tjb:), ktorý sa však po dojazde do cieľa zaradil na priebežne druhé miesto.

Len Evenepoel…

Z favoritov na celkové poradie najviac strácal Daniel Martinéz (:ins:). Na jednotlivých medzičasoch zaostával za ostatnými súpermi z top 5 o viac ako polminútku. Naopak, fantasticky išiel, lepšie povedané letel, Remco Evenepoel. Na druhom medzičase porazil Stefana Kunga o dlhých 50 sekúnd; išiel si po etapový vavrín a vedenie v pretekoch!

V cieli napokon zajazdil čas 37 minút a 49 sekúnd, čím jednoznačne dokázal, že aj do sezóny 2022 vkročil správnou nohou.

Druhý napokon skončil Stefan Kung. Tretiu priečku zaujal Ethan Hayter.

4. etapa Volta ao Algarve 2022 – výsledky

Pozrite tiež:

Zajtra sú na programe záverečné etapy pretekov Tour du Var, Volta ao Algarve a taktiež Ruta del Sol. Zajtra taktiež začínajú prvé World Tour etapové preteky Okolo Spojených arabských emirátov. Pri konci ZOH to bude nabitá športová nedeľa.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár