50 policajtov prehľadalo hotel Bahrain Victorious na Tour de France

Bahrain Victorious Giro 2021

zdroj: Alessandro Bremec/LaPresse

Hotel v Pau, v ktorom je ubytovaný tím Bahrain Victorious, bol v stredu po 17. etape Tour de France prehľadaný príslušníkmi francúzskej polície.

Správu aktualizujeme.

Informácie potvrdili zdroje L’Équipe a Cyclingnews.

„Na jednu hodinu zdržali jazdcov, a potom policajti povedali ďakujem a odišli. Nejedná sa o nič špeciálne, policajti požiadali o tréningové záznamy, skontrolovali autobus a odišli,“ povedal šéf tímu Milan Erzen Cyclingews„Viac zistíme dnes cez našich právnikov.“

Akcia sa udiala v stredu večer. Nikto nebol zadržaný. Podľa dostupných správ hotel prehľadalo vyše 50 policajtov. Patrili k úradu OCLAESP, ktorá má na starosti životné prostredie a verejné zdravie. Pod jej kompetencie však patrí aj vyhľadávanie zakázaných látok používaných v športe.

V rovnakom hoteli bol ubytovaný aj tím Movistar. Paradoxne, v Novotel de Lescar bol ubytovaný dopingový hriešnik Michael Rasmussen, keď musel v roku 2007 opustiť Tour. V roku 2010 v ňom bol ubytovaný Alberto Contador, keď bol pozitívne testovaný na clenbuterol.

„Zaväzujeme sa k maximálnej profesionalite a dodržiavaniu všetkých pravidiel a vždy budeme spolupracovať s profesionálnym prístupom,“ povedal technický riaditeľ bahrajnského tímu Vladimir Miholjevič v tlačovej správe. „Policajná akcia ovplyvnila regeneráciu a naplánovanú večeru. Ako profesionáli je pre nás pohodlie jazdcov najvyššou prioritou.“  

Všetci siedmi jazdci tímu Bahrain Victorious (bez zraneného Jacka Haiga) sa postavia na štart 18. etapy štartujúcej v Pau a prechádzajúcej cez stúpania Col du Tourmalet a Luz Ardiden.

Aj vlani sa po konci Tour udiala podobná akcia v tíme Arkéa-Samsic. Nič sa však pri nej nezistilo a celá kauza utíchla. Podľa denníka Sud Ouest vydal nariadenie na prehľadanie hotelu prokurátor z Marseille, ktorý stál aj za minuloročnou akciou Arkéa-Samsic.

Samotný šéf tímu Eržen nikdy nebol stíhaný za doping, ale bol na zozname možných spojení s Operáciou Aderlass.

Tím Bahrain Victorious na Tour de France (TdF)

Tím Bahrain Victorious vyhral dve etapy na prebiehajúcej Tour de France, o ktoré sa postarali Matej Mohorič a Dylan Teuns. Najlepšie postaveným jazdcom v celkovom poradí je Pello Bilbao, ktorý je s mankom 12:53 min na desiatkom mieste v celkovej klasifikácii. Wout Poels je v bodkovanom drese pre najlepšieho vrchára.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár