Alberto Bettiol zostáva v EF Pro Cycling

Prestupy

Alberto Bettiol (:efd:) predĺžil kontrakt s tímom EF Pro Cycling. Neustále sa zlepšujúci klasikár zostáva v stajni, s ktorou vlani získal najväčší triumf na monumente Okolo Flámska.

S americkou zostavou strávi ešte jeden rok, zmluva mu vyprší na konci roka 2021. Talian dostal údajne vo veku 26 viacero ponúk na prestup, no rozhodol sa predĺžiť svoje pôsobenie a pre tím získať ešte ďalšie úspechy. Naposledy svoj potenciál ukázal minulý víkend na Strade Bianche. Na domácej toskánskej jednodňovke patril k protagonistom pretekov.

Manažér tímu EF Pro Cycling Jonathan Vaughters:

„Alberto bol vždy skvelou súčasťou tímu už roky a je to niekto, s kým radi pretekáme alebo večeriame. Jeho kvalita je zrejmá, ukázal ju na Flámsku, ale aj nedávnom Strade Bianche. Je významnou súčasťou tohto celku.“

Bettiol sa v tíme nachádza od roku 2014. Vtedy to bol ešte tím Cannondale, s jazdcami ako Peter Sagan alebo Ivan Basso. Po zmenách sponzorov bol Bettiol stále jeho súčasťou. Až pred rokom 2018 sa rozhodol na zmenu, skúsil to v BMC Racing Team. Kvôli zraneniam a, najprv, novému prostrediu sa výsledkovo trápil. V sezóne 2019 sa opäť stal súčasťou domovského tímu, s ktorým začal svoju profesionálnu kariéru.

A bola to najlepšia sezóna, akú zažil. Po mnohých umiestneniach v prvej päťke počas niekoľkých rokov, napríklad na Bretagne Classic, Okolo Poľska, GP de Quebec, E3 BinckBank Classic, sa dočkal víťazstva medzi profesionálmi. Na kockovej monumentálnej klasike zaútočil zo skupiny favoritov na Oude Kwaremont, využil taktické nezhody medzi favoritmi a fantastický ovládol svoje prvé preteky. Len málokto sa môže pochváliť tým, že víťazná premiéra je na jednom z piatich najprestížnejších pretekov histórie.

V cieli Okolo Flámska 2019 | zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Alberto Bettiol:

„Som veľmi šťastný, že tu môžem ostať. Je to ako mať druhú rodinu. Je tu perfektné prostredie na zlepšovanie sa a tím mi dodal sebavedomie, keď som sa v roku 2018 k nemu opäť pridal. Flámsko som vyhral kvôli tomuto tímu, rovnako som tu zažil mnohé dôležité veci v mojej kariére. Cítim, že ľudia mi tu dôverujú a s personálom a spolujazdcami mám veľmi dobré vzťahy. To robí strávený čas mimo domova oveľa jednoduchším.“

„V ružových dresoch sme viditeľní, v pelotóne na nás pozerajú ako na veľký tím. Nie sme vždy najlepším tímom, nemáme vždy úplne najlepších jazdcov na pretekoch, ale vždy sme na štarte potencionálni protagonisti. Sme skôr partia kamarátov než spolujazdcov, a to je kľúčom k úspechu.“

Rodák z toskánskeho Poggibonsi je univerzálnym typom jazdca. Zvláda krátke stúpania, rolu pomocníka zohrá aj na tých dlhších, taktiež nemá najhoršiu dynamiku a zrýchlenie. Disponuje dobrou technikou jazdy po náročnom teréne flámskych bergov, francúzskych pavé alebo domácich strade bianche. Taktiež je kvalitným časovkárom. Tento rok v jednej získal druhé profi kariérene víťazstvo na kopcovitom profile poslednej etapy Etoile de Bessèges.

Celkovo je jeho atraktívny jazdecký profil niečím, čím sa môže EF chváliť. Na Strade Bianche však ukázal ešte nevybrúsenú taktickú zrelosť, kedy bez získania žiadnej výhody tvrdo sťahoval útok Jakoba Fuglsanga ďaleko pred cieľom. S ušetrenými kilometrami by mal v závere väčšie šance. Štvrté miesto však bolo jeho najlepším umiestnením na pretekoch.

EF Pro Cycling disponuje po poslednom prestupovom období nabitou zostavou na kockové klasiky. Sepp Vamarcke (:efd:), Sebastian Langeveld (:efd:) či Jens Keukeleire (:efd:) prinášajú do napínavých pretekov skúsenosti. Magnus Cort Nielsen (:efd:) či James Wheelen (:efd:) zase dobrú podporu.

Zdroj: efprocycling.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár