Caleb Ewan v Lotto Soudal do roku 2024

Caleb Ewan

zdroj: https://twitter.com/CalebEwan/status/1392734939196674051/photo/1

Príchodom augusta sa každoročne roztrhne vrece s oficiálne potvrdenými prestupmi. Už vieme, že Sam Bennett (:dqt:) sa vracia po dvoch rokoch späť do Bory hansgrohe a naopak z Bory definitívne odchádza Peter Sagan do francúzskeho celku Total Energies. Sú však hviezdy, ktorým zaužívaný systém vyhovuje. Medzi tie musíme zaradiť napríklad Tadeja Pogačara (UAD) a po dnešku aj „vreckovú raketu“ menom Caleb Ewan.

Caleb jazdí za tím Lotto Soudal tretím rokom (od roku 2019) a po dnešku je jasné, že ďalšie tri sezóny sa to nezmení. Zmluvu totiž predĺžil do konca roku 2024, kedy mu bude presne 30 rokov. Austrálčan za tri sezóny dokázal získať viacero úspechov pre tím. Medzi najväčšie určite patria víťazné vavríny z etáp Tour de France 2019 a 2020. Opomenúť však nesmieme ani tohtoročné Giro či klasiku Scheldeprijs v roku 2020, ktorá sa konala v jesennom termíne.

 

Tím Lotto Soudal vkladá nádej do svojho útleho šprintéra aj po tom, čo utrpel zlomeninu kľúčnej kosti v tretej etape nedávno skončenej starej dámy.

Caleb Ewan – vyjadrenie

“V tíme Lotto Soudal sa cítim byť doma. Je to tím, ktorý som hrdý reprezentovať a spolu sme dosiahli neskutočné výsledky, ale som si istý, že toto je len začiatok. Máme pred sebou úžasné časy. Verím, že sa v nás nachádza možnosť zlepšenia sa a naozaj sa teším na spoluprácu s naším šprintérskym vlakom v zložení Jasper De Buyst, Roger Kluge, Harry Sweeny a Frederik Frison, podobne aj tí, ktorí sa čoskoro pridajú k nášmu tímu.“

Obrázok
Caleb Ewan pri víťazstve na Gire https://twitter.com/CalebEwan/status/1393475938952880129/photo/1

Caleb mal v závere interview na mysli aj Rudigera Seliga, ktorý taktiež odchádza z Bory hansgrohe. Na adresu svojho nového šprintérskeho lídra povedal: „Podľa môjho názoru Caleb Ewan je najrýchlejší  šprintér na svete, čiže som naozaj šťastný, že aj tím, aj Caleb vo mne veria. Je to pre mňa potešenie, keď viem, že všetko, čo zo seba vydám v nasledujúcu sezónu, bude pre Caleba. Už sa nemôžem dočkať.“

Zajtra je na programe 2. etapa Vuelty a Burgos.

     

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár