Carapaz si napokon zabezpečil let do Európy

Richard Carapaz v drese Ineosu

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Kvôli situácii s koronavírusom nebolo jasné, či sa Ekvádorčan Richard Carapaz (:ins:) dostane včas do Európy. V posledných týždňoch bola v hre iná možnosť, a to 900-kilometrová jazda na bicykli do Kolumbie, odkiaľ by mohol letieť.

Teraz je však situácia pre víťaza Gira oveľa prijateľnejšia. Spoločne s ďalším jazdcom Ineosu Jhonatanom Narváezom (:ins:) majú 15. júla priamy let z ekvádorského hlavného mesta Quito do španielskeho Madridu. Veci sa posunuli po rozhodnutí Španielska uvoľniť podmienky pre príchod športovcov cez hranice. Zákaz pre väčšinu letov do Európskej únie z Ameriky ostáva aj napriek tomu stále v platnosti.

Ďalšou, teraz už neplatnou, možnosťou pre Ekvádorčanov bol let z Bogoty 19. júla, na ktorom bude väčšina kolumbijských hviezd. Hranice medzi Kolumbiou a Ekvádorom sú kvôli pandémii zavreté. Niektoré média tak prišli so správou, že Carapaz zvažoval jazdu z domova až do hlavného mesta Kolumbie. V skutočnosti chcel 27-ročný jazdec prejsť iba časť cesty na bicykli ako súčasť tréningu.

Giro v centre sezóny

Po prílete do Španielska sa dvojica spojí s kolegami Ineosu na tréningovom kempe. Carapaz sa má zúčastniť na pretekoch Vuelta a Burgos. Tie sa konajú od 28. júla do 1. augusta a budú to jedny z prvých UCI pretekov v kalendári po vynútenej pauze.

Carapazove kroky budú smerovať ďalej na Okolo Poľska (5. – 9. augusta) a Tirreno-Adriatico (7. – 13. septembra). Hlavným bodom sezóny ekvádorského hrdinu bude obhajoba ružového dresu na Giro d’Italia 3. októbra. Splnenie tohto cieľu by sa potvrdilo 25. októbra.

Carapaz sa vlani stal prvým ekvádorskym víťazom Grand Tour. Počas Gira prekvapil favoritov a zvíťazil nad Nibalim, Rogličom alebo kolegom Landom. Po náramne vydarenom roku ho zlákala štedrá ponuka od najlepšieho Grand Tour tímu na svete – Ineosu. Tam dostane hneď v prvej sezóne šancu na líderstvo na Gire, keďže veľká trojka najbohatšieho tímu sveta Bernal – Thomas – Froome to chce skúsiť na Tour de France. Príbeh rodáka z El Carmelo si môžete prečítať v našom samostatnom článku.

 

Zdroj: velonews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár