Ružový Richard Carapaz mení Movistar za Team Ineos

Prestupy

zdroj: twitter.com/giroditalia

Richard Carapaz (MOV), úradujúci šampión Giro d’Italia, po konci sezóny prestúpi do Team Ineos. S britským celkom podpísal trojročný kontrakt. Ekvádorčan vo veku 26 rokov opúšťa tím Movistar, v ktorom pôsobil od ročníka 2016.

Carapaz patrí k najlepším vrchárom súčasnosti, čo ukázal na Giro d’Italia. Tam ťažil z taktického súboja Rogliča a Nibaliho, zároveň však ponúkol fantastické nohy na ťažkých stúpaniach. Presadil sa z pozície tímovej dvojky, keďže najprv Mikel Landa (MOV) pomýšľal nad ružovým dresom. Ako sa však ukázalo už pri Carapazovej víťaznej etape číslo štyri s klasikárskym podtónom, do Talianska si priniesol výnimočnú formu. Neskôr si na podujatí pripísal ešte jeden etapový triumf.

RIchard Carapaz
zdroj: twitter.com/giroditalia

Ríchard Carapaz o prestupe povedal:

„Som nadšený z toho, že posilním tento tím. Cítim, že je to veľká príležitosť, ako pokračovať v mojom vývoji. Poznám veľa jazdcov a veľmi sa teším na spoluprácu. Verím, že zapadnem do tejto skupiny a naplním svoj potenciál. V tíme Ineos chcem získať veľké triumfy.“

Tím Movistar si podľa dostupných informácií nemohol dovoliť udržať prvého ekvádorského Grand Tour víťaza. Situáciu s končiacou zmluvou zobral do rúk Inoes, bývalý tím Sky, ktorý vlastní Jim Radcliffe, najbohatší Brit, a ponúkol kontrakt ohodnotený oveľa väčším platom. V Movistare doposiaľ dostáva 150-tisíc ročne, v novom tíme si podľa La Gazzetta dello Sport príde na 1,5 milióna eur. Toto si Movistar nemohol dovoliť. Už tak zo španielskeho tímu odchádzajú Grand Tour lídri Mikel Landa a Nairo Quintana, no prichádza mladý Enric Mas.

Šéf tímu Ineos Dave Brailsford:

„Z príchodu Carapaza sme veľmi potešení. Dlho sme obdivovali jeho talent a pozorovali jeho kariéru, keďže stále sme ho považovali sa možného budúceho jazdca tímu. Je to fantastický vrchár, ale ponúka veľkú všestrannosť, čo ukázal na tohtoročnom Gire. Je stále relatívne mladý a nemám pochýb o tom, že v tíme Ineos sa dokáže ešte zlepšiť.“

Richard Carapaz mal byť lídrom Movistaru na Vuelte, no kvôli zraneniu na kritériu musel svoje poslednú Grand Tour vo svojom prvom World Tour tíme vynechať.

Team Ineos tento rok dokázal opäť vyhrať Grand Tour, Tour de France s 22-ročným Eganom Bernalom (:ins:). Carapaz ako ďalší veľký jazdec z Južnej Ameriky bude popri Kolumbijčanovi dobrou investíciou do budúcnosti. Z veľkých talentov a možných budúcich víťazov prestížnych pretekov, na ktoré sa Ineos špecializuje, sú Iván Sosa (:ins:) z Kolumbie, Pavel Sivakov (:ins:) z Ruska alebo Angličan Tao Geoghegan Hart (:ins:).

Okrem týchto mladíkov sú v zostave overení víťazi Tour Geraint Thomas (:ins:) a Chris Froome (:ins:), ktorý vyhral všetky tri veľké trojtýždňové etapáky. Brit sa momentálne zotavuje po ťažkom zranení, ktoré mu nedovolilo piatykrát vyhrať francúzsku Tour.

Richard Carapaz tak jednoznačne bude bojovať s pretlakom lídrov a a na rôznych etapákoch bude musieť byť spolulídrom, ak nie najprv pomocníkom. Účasť v Ineose mu ale sľubuje asi najlepší tím na veľké preteky, ktorý poníma aj jazdcov ako Kwiatkowski (:ins:), Poels (:ins:) alebo Moscon (:ins:), ktorí by v iných tímoch hrali prvé husle.

Zdroj: teamineos.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár