COVID na Giro d’Italia 2020: Gavíria opäť pozitívny

Giro d'Italia 2020
COVID na Giro d'Italia Gavíria

zdroj: twtiter.com/cyclocollective

V druhý voľný deň prebehlo ďalšie hromadné testovanie COVID na Giro d’Italia 2020. Celá „bublina“ pretekov bola otestovaná, čiže všetci jazdci a zamestnanci všetkých tímov. Pozitívny výsledok sa našiel v UAE Team Emirates. Fernando Gavíria má koronavírus, rovnako aj zamestnanec francúzskeho tímu AG2R La Mondiale. Podľa protokolov usporiadateľa RCS boli daní do izolácie. Žiadne ďalšie výskyty koronavírusu sa neobjavili.



Tímoví kolegovia Kolumbijčana Gavíriu ešte raz prejdú testami. Predtým vrátili negatívne výsledky. 26-ročný Gavíria mal koronavírus ako jeden z prvých cyklistov na UAE Tour. Mesiac bol v nemocnici v Spojených arabských emirátoch, vírus prekonal. Odvtedy dokonca vyhral etapy na Vuelta a Burgos a Tour du Limousin. Tím hovorí, že je v poriadku a nemá žiadne príznaky.

18. a 19. októbra – teda v posledný deň voľna pretekov – prebehlo 492 PCR testov. Fernando Gavíria je 39. jazdcom, ktorý musel opustiť Giro d’Italia 2020. COVID na Giro d’Italia 2020 mali ešte Simon Yates, Steven Kruijswijk a Michael Matthews. U posledného opakovaný test dal negatívny výsledok už dva dni po tom pozitívnom.

Z pretekov pred týždňom pre koronavírus odstúpili tímy Jumbo-Visma a Mitchelton-Scott. Teraz však vyzerá úplne dokončenie pretekov reálne. S dnešnou 16. etapou zostáva do konca Giro d’Italia ešte šesť dní. Všetko sa to ukončí v nedeľu 25. októbra v Miláne. To je jedno z najviac postihnutých oblastí Talianska aj v druhej vlne, ale o náhrade sa zatiaľ nehovorí.

Reálne vyzerajú byť aj vysokohorské etapy na Passo dello Stelvio a v okolí Sestriere. Snehová predpoveď je zatiaľ priaznivá.

Zdroj: tlačová správa pretekov


  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár