Dylan Groenewegen nebude tento rok pretekať

Dylan Groenewegen

zdroj: twitter.com/le_Parisien

Dylan Groenewegen (:tjb:) sa tento rok nepostaví na žiadne preteky. Po incidente s Fabiom Jakobsenom (:dqt:) na Okolo Poľska 2020 sa zranil, ale najmä žije s tým, že spôsobil takmer devastačné zranenia holandskému šprintérovi. Fakt potvrdil športový riaditeľ v Team Jumbo-Visma Arthur van Dongen holandskej agentúre AD.

„Dylan nebude tento rok vôbec v akcii. Na budúce sezónu ho v pokoji privedieme späť,“ povedal tréner tímu na štarte BinckBank Tour 2020 v Blankenberge v Holandsku.

Dylan je na zlej mentálnej vlne, z ktorej sa musí dostať. V ceste mu stojí veľa vecí, aj na sociálnych sietiach. Takúto vec sme v cyklistike ešte nikdy nevideli. Vyhrážky stále pokračujú. Nie je to tak, že si spokojne sedí doma, žije s následkami svojho činu,“ povedal mesiac po incidente manažér oboch špičkových Holanďanov Martijn Berkhout.

Týždeň po páde 27-ročný Dylan Groenewegen povedal: „Ďalšie mesiace nechcem na cyklistiku ani pomyslieť. A už vôbec nie na šprintovanie. Zatiaľ sa bicykla nedotknem.”

UCI a komisia na pretekoch Okolo Poľska uznala Groenewegena vinným z tohto pretekárskeho incidentu. Žiadne ďalšie kroky od UCI neprišli, rovnako sa nijak zatiaľ nevyvinula situácia s právnymi krokmi voči Groenewegenovi zo strany tímu Jakobsena.

Už dlhšiu dobu neprišli žiadne nové správy o stave Fabia Jakobsena, ale zdá sa, že všetko prebieha dobre. 23-ročný jazdec je doma a má pred sebou dlhú dobu zotavovania. Pri páde v obrovskej rýchlosti preletel cez bariéry a zlomil si skoro všetky kosti na tvári. Po páde bol niekoľko dní v umelom spánku.

„Som presvedčený, že okolo marca si opäť oblečie tímový dres. Aj keď to bude iba na malé výjazdy,“ povedal šéf tímu Deceuninck – Quick Step Patrick Lefevere.

 

Zdroj: sporza.be

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár