Fausto Masnada mieri do Quick Stepu nezvyčajným spôsobom

Prestupy
Fausto Masnada

zdroj: twitter.com/roweryorg

Fausto Masnada (:ccc:) prestúpil do tímu Deceuninck – Quick Step. Ide o transfer uprostred sezóny, čo je nie je v cyklistike obvyklé. Zvyčajne jazdci svoje tímy menia na začiatku kalendárnych rokov. 26-ročný Masnada bude hájiť farby svojho nového tímu do konca sezóny 2021.

CCC Team sa naďalej rozpadá a ich jazdec opäť ohlásil odchod. Talian Masnada prestúpil k Poliakom na začiatku tejto sezóny, ale už dnes bol ohlásený jeho príchod do belgického tímu. Deceuninck – Quick Step pristúpil k takémuto kroku kvôli sérii nešťastných zranení v zhustenom programe. Najlepšej zostave posledných rokov vypadli na dlhší čas po škaredých pádoch Fabio Jakobsen, Remco Evenepoel, Mattia Cattaneo či Yves Lampaert.

Fausto Masnada:

„Som veľmi šťastný, že sa môžem pridať do tímu kalibru Deceuninck – Quick Step. Chcem sa tu zlepšiť, pokračovať vo vývoji  a priniesť nejaké dobré výsledky. Prestúpiť k tímu v strede sezóny nie je ľahké. Musím si tu nájsť miesto, ale myslím, že to nebude problém, keďže každý ma pekne privítal. Neviem sa dočkať, ako budem pretekať v novom drese už na národných majstrovstvách o pár dní.“

Šéf tímu Patrick Lefeveru:

„Fausto nám minulú sezónu ukázal niekoľko pozoruhodných vecí na stúpaniach na veľkých pretekoch a presvedčil nás o jeho agresívnom štýle jazdy a povahe. Keďže sme pozerali po jazdcoch, ktorí by posilnili zostavu, ktorú v posledných týždňoch zasiahla smola, zhodli sme sa, že Fausto tu pasuje. Je to kvalitný jazdec ktorý určite prispeje k tímovému úspechu.“

Masnada je špecializáciou vrchár. Nestratí sa ani v únikoch. Profesionálom sa stal v roku 2017 ako už vtedy bývalý víťaz mládežníckej verzie monumentu – Piccolo Giro di Lombardia. Sólo víťazstvo dosiahol aj na ďalšom talianskom závode Trofeo Flexform, končiacom na legendárnom Madonna del Ghisallo. Okrem toho bral víťazstvá v juniorských vrchárskych časovkách Memorial Maurizio Bombieri a Trofeo Bogio L’Oster.

V profesionálnej kariére zaznamenal päť víťazstiev. Celkovo vyhral čínsky podnik Tour of Hainan, kde si pripísal aj etpau. Ostatné triumfy získal na domácej pôde. Na Tour of the Alps v roku 2019 bral dokonca dva etapové vavríny. Najväčší triumf získal na vlaňajšom Giro d’Italia, kedy sa z úniku presadil v šiestej etape. V rovnakej edícii skončil druhý v súťaži o najlepšieho vrchára, body bral na Cima Coppi, čo je označenie pre najvyššie stúpanie jednotlivého ročníka Gira.

Svoju kariéru začal ako „stážista“ vo World Tour tíme Lampre – Merida. Potom sa na tri roky presťahoval do domáceho prokontinentálneho celku Androni Giocattoli – Sidermec. Po pol roku v CCC Team, kde neukázal prakticky nič, sa pridal do Deceuninck – Quick Step. Tam by mal dostať voľnú ruku v horách v únikoch. V ďalšej sezóne by však mohol byť vítanou pomocou vo vrchárskych etapách pre Remca Evenepoela, ktorý je momentálne zranený.

Vyjadrenie CCC Team:

„Bez zabezpečeného nového hlavného sponzora pre rok 2021 boli jazdci pod zmluvami uvoľnení hľadať si nové možnosti na nasledujúce sezóny. Fausto Masnada dostal možnosť prestupu v strede sezóny a po rozhovore s ním sme súhlasili. Sme radi, že sme mali Fausta v tíme a želáme mu všetko dobré,“ znie tlačová správa tímu.

Zdroj: deceuninck-quickstep.com 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár