Julian Alaphilippe zostane v Deceuninck – Quick-Step ďalšie tri roky

Julian Alaphilippe

zdroj: © Wout Beel

Julian Alaphilippe predĺžil zmluvu v tíme Deceuninck – Quick-Step. V belgickej zostave bude minimálne do konca roku 2024.

Majster sveta je v tíme od sezóny 2014 a získal s ním 33 víťazstiev. Francúz má na konte tituly z Miláno – San Remo, Valónského šípu, Strade Bianche. V zostave Patricka Lefevereho získal päť etáp na Tour de France a jednu na Vuelte.

„Teším sa na pokračovanie s touto rodinou. Chcel by som sa zároveň poďakovať Patrickovi Lefeveremu a sponzorom za ich dôveru, ktorú do mňa osem rokov vkladali a naďalej v tom pokračujú,“ uviedol Julian Alaphilippe v tlačovej správe.

„Je neuveriteľné si uvedomiť, čo všetko sme dosiahli. Sme Wolfpack [Vlčia svorka] – pretekáme, aby sme vyhrali. Je to v našej mentalite. Cítim sa tu dobre. Teším sa na ďalšie roky. Pamätám si prvé preteky, ako keby by boli včera. Bol som vtedy jediný Francúz v tíme. Ukázal som, že som motivovaný vyhrávať preteky a chcem sa zlepšovať, “ povedal 28-ročný klasikár.

Podpísali najväčšie hviezdy

Deceuninck – Quick-Step si tak zabezpečil najväčšiu hviezdu. Pred týždňom si zaistil dlhodobým kontraktom perspektívneho Remca Evenepoela, do roku 2026. Patrick Lefevere tak zjavne našiel stabilného sponzora, ktorý je ochotný investovať do svojich najväčších hviezd. Pred podpisom zmluvy bol odhadovaný plat Alaphilippa na úrovni 2,5 milióna eur ročne.

„Je to skvelá správa. Julian sa do tímu dostal ako 21-ročný a vedeli sme, že má schopnosti a talent vyrásť do vedúcej postavy cyklistiky. Je ťažké vymenovať všetko, čo dosiahol, ale najviac ikonické zostanú dresy, ktoré držal [bodkovaný a žltý na Tour de France a dúhový majstra sveta],“ povedal manažér Lefevere.

„Videli sme, ako vyrástol ako jazdec aj ako osobnosť. Má charakter lídra, ale je to aj fantastický spolujazdec, ktorý tvrdo pracuje pre celý tím – mohli sme to vidieť na Okolo Flámska, ako veľmi veľa pre neho znamenalo víťazstvo Kaspera Asgreena,“ dodal skúsený Belgičan.

Tím však stále musí ešte podpísať zvyšok zostavy. Na ďalšiu sezónu majú okrem Alaphilippa a Evenepoela zabezpečených iba Yvesa Lampaerta a Maruiho Vansevenanta. Kasper Asgreen sa nechal poučuť, že by rád ostal v zostave, s ktorou pred týždňom získal životný triumf na Okolo Flámska.

Julian Alaphilippe – najlepšie momenty:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár