Remco Evenepoel predĺžil zmluvu s Deceuninck – Quick-Step o päť rokov

Remco Evenepoel

zdroj: ©Wout Beel

Belgičan Remco Evenepoel (:dqt:) zostane v tíme Deceuninck – Quick-Step do konca sezóny 2026. Tím to potvrdil v oficiálnom vyhlásení.

Rušia sa tak všetky špekulácie o prestupe a vykúpení 21-ročného jazdca zo súčasnej zmluvy. Stávajúci kontrakt sa končil v decembri 2022. Týmto podpisom sa prakticky potvrdilo stabilné pokračovanie tímu, ktorý má každý rok problém s rozpočtom a sponzormi, aj keď už desaťročie je najlepšou stajňou v počte víťazstiev.

Posledné správy hovoria aj o možnom prestupe Petra Sagana do tímu.

„Cítim sa byť poctený , že môžem podpísať zmluvu na ďalších päť rokov. Ako mi Patrick [Lefevere] povedal, je to najdlhší kontrakt, aký kedy s jazdcom podpísal. Som veľmi šťastný, že môžem ostať s tímom, v ktorom som získal už mnoho úspechov a verím, že dosiahnem aj na moje vysnené ciele. V tíme panuje rodinná atmosféra,“ povedal Evenepoel v tlačovej správe tímu.

Skúsený manažér tímu Patrick Lefevere hovorí: „Je to dôležitý krok pre celý tím. Všetci vieme, ako je Remco talentovaný. Je tu šťastný a to je našou úlohou, udržať ho šťastným a postaviť okolo neho správnych ľudí. Pretože z vlastných skúseností, ktoré som získal za 40 rokov v tomto športe, viem, že spokojní a šťastní ľudia podávajú najlepšie výkony.“

Keď Evenepoel v roku 2018 vyhral majstrovstvá Európy aj majstrovstvá sveta juniorov, Belgičan Lefevere neváhal a ako prvý z World Tour tímov si ho zaistil. Už v roku 2019 perspektívny časovkár, vrchár a jazdec na celkové poradie vo veku 19 rokov šokoval svet. Vyhral jednu z profilov najťažších klasík roka – Clásica San Sebastian i majstrovstvá Európy v individuálnej časovke.

Dlhodobý kontrakt prednedávnom uzatvoril aj víťaz Tour de France Tadej Pogačar s UAE Team Emirates. Taktiež do konca roka 2026.

Remco Evenepoel debutuje až na Gire

Remco Evenepoel je jedným z najväčších talentov súčasnej cyklistiky. Vlani vyhral všetky etapové preteky, na ktoré nastúpil (Vuelta a San Juan, Okolo Algarve, Vuelta a Burgos a Okolo Poľska World Tour). Na svojom prvom monumente kariéry Okolo Lombardie ťažko spadol. S následkami zranenia zápasil doteraz.

Len nedávno sa vrátil do tréningu. Sezónu 2021 začne zostra, hneď na Giro d’Italia 8. mája. Momentálne sa nachádza na vysokohorskom sústredení v Sierra Nevada. Spoločne s ním sú João Almeida a Fausto Masnada, ktorí taktiež smerujú na Giro. Prvý menovaný Portugalčan by vďaka stabilným výkonom na začiatku sezóny mal dostať rolu lídra. Evenepoel vtedy nebude mať za sebou žiadne pretekárske kilometre.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár