Klasikár Nils Politt spájaný s prestupom do Bora – hansgrohe

Prestupy

Tím Bora – hansgrohe sa v posledných týždňoch zaujímal o Nilsa Politta (:isn:). Nemecký klasikár je údajne naklonený k prestupu od ďalšej sezóny. 26-ročný jazdec by sa domácemu tímu upísal na dve sezóny.

Informácie priniesol cyklistický portál Velonews. Tím Bora – hansgrohe špekulácie nekomentoval. Prijatie rýchlo rastúceho pretekára by však stajni jednoznačne pomohlo. Klasikárskym lídrom je zatiaľ Peter Sagan (BOH), no to sa môže o pár rokov zmeniť. Slovák má v tíme zmluvu do konca sezóny 2021 a nikde zatiaľ nepotvrdil predĺženie. Naopak, prikláňa sa skôr ku koncu kariéry na ceste.

Nils Politt by takisto potvrdil silnú nemeckú orientáciu tímu. Už teraz dres tímu Ralpha Denka obliekajú najlepší domáci jazdci Buchmann, Schachmann alebo Ackermann. Nemcov je v tíme až osem.

V tíme Israel Start-Up Nation si po ohlásení príchodu Chrisa Frooma plánujú zvýšiť výdavky na vrchárov a pomocníkov pre ich nového Grand Tour lídra. Klasikárska oblasť je tak prirodzenou oblasťou, kde zvoľniť.

Politt vstúpil do divízie World Tour v roku 2016 s tímom Katusha – Alpecin. Po rozpade rusko-švajčiarskeho celku sa jeho nástupcom stal Israel Start-Up Nation. Ten má s bohatým sponzorom v podobe Sylvana Adamsa veľké plány hlavne na poli Grand Tours.

Rodák z Kolína nad Rýnom je druhým mužom z Paríž – Roubaix 2019, kde nestačil na Gilberta. Ide o Polittov najväčší kariérny úspech, na konte má iba jedno profesionálne víťazstvo – po úniku sa radoval v štvrtej etape Deutschland Tour 2018. Špecializuje sa najmä na kockové klasiky, z ktorých ešte pozbieral piate miesto na Okolo Flámska alebo šieste na E3 BinckBank Classic.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár