Nákupy UAE pokračujú. Davide Formolo odchádza z Bory

Prestupy
Formolo

zdroj: twitter.com/WielerFlits

UAE-Team Emirates je v prestupovom období veľmi aktívnym celkom. Zmluvu úspešne ponúkol už viacerým mladíkom. Najnovším prírastkom do tímu Spojených arabských emirátov je Davide Formolo (BOH), ktorý po konci tejto sezóny opustí tím BORA – hansgrohe. Talian so stajňou podpísal dvojročný kontrakt.

26-ročný novopečený taliansky šampión je platným jazdcom v kopcoch. Profesionálom je od roku 2014 a od počiatočného pôsobenia v tíme Cannondale napríklad aj s Petrom Saganom bol považovaný za najväčší taliansky talent. Po štvorročnom pôsobení v štruktúrach svojho prvého tímu prestúpil do nemeckého celku BORA – hansgrohe. V prvej sezóne s ním nezískal žiaden víťazný úspech.

Až tento rok sa mu zadarilo po silnom sólovom výkone v poslednej etape Okolo Katalánska. Ďalším významný triumf prišiel na národných majstrovstvách, kde taktiež zvíťazil po dominantnej samostatnej jazde. Na konte má celkovo tri profesionálne víťazstvá. Dieru do sveta urobil v roku 2015 vo štvrtej etape Giro d’Italia. Okrem týchto víťazstiev dvakrát skončil na Gire celkovo desiaty, v rokoch 2017 a 2018. V tejto sezóne sa taktiež našiel na klasike Liège-Bastogne-Liège, kde skončil na skvelom druhom mieste.

Formolo tak síce nedosahuje početné víťazstvá, ako sa najprv sľubovalo, no odvádza vyrovnané výkony. Tie naposledy ukázal siedmym miestom na Okolo Poľska. Nový tím a väčšia taktická pomoc by mu v novom celku pomohla naplniť potenciál. Rodák z Negrar má stále tie najlepšie cyklistické roky pred sebou.

BORA - hansgrohe
zdroj: cyklonews

Generálny manažér tímu Joxean Matxin:

„Formolo sa stane hlavnou súčasťou nášho tímu. Davide má skvelé kvality a veľký potenciál. Už dokázal dosiahnuť kvalitné úspechy na klasikách a v celkovom poradí etapákov a veríme, že v ďalších rokoch sa výsledkovo posunie na nový level. Bude mať plnú podporu tímu pri jeho cieľoch – v Ardenach a ďalej.“

Davide Formolo:

Formolo
zdroj: twitter.com/ciclo21

„Prestup do UEA-Team Emirates pre mňa veľa znamená. S mojím tímom som strávil dva nádherné roky. Cítil som, že moje ciele a plán sa stretli s UAE a perfektne ladili. Rozhodol som sa naskočiť do tohto projektu. „

„Počas ďalších rokov by som sa chcel sústrediť najmä na kopcovité jednodňové klasiky v UCI World Tour.“

„Zisťoval som si niečo o tíme a ich prestupoch a dosť investujú do mladých jazdcov. Je to jasný signál, že existuje dlhodobý projekt, čo je skvelou správou do budúcnosti.“

UAE-Team Emirates má už v tejto sezóne dva veľké talenty súčasnosti – Tadeja Pogačara (UAE) a Jaspera Philipsena (UAE). V prestupovom období ale už stihli kúpiť mladé perspektívne tváre. Majster sveta do 23 rokov v časovke Mikkel Bjerg, víťaz mladíckeho Gira Andres Ardila, americký jazdec na celkové poradie Brandon McNulty alebo víťaz etapy na prestížnej Tour de l’Avenir Alessandro Covi boli na trhu veľmi žiadaní. Všetci putujú do UAE. Skúsenosti si zadovážili prostredníctvom Maxa Richezeho (:qst:), ktorý prichádza k elitnému šprintérovi Fernandovi Gavíriovi (:uae:).

Zdroj: uaeteamemirates.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár