Ohlasy po Okolo Flámska 2021. Vanmarcke: „Bol som v prežívajúcom móde na väčšine stúpaní.“

Okolo Flámska 2021
Okolo Flámska 2021

zdroj: https://twitter.com/TeamIsraelSUN/status/1378738732573069312/photo/4

Veľkonočná nedeľa roku 2021 patrila 105. ročníku monumentálnej klasiky Okolo Flámska, ktorú raketovým šprintom v závere vyhral dánsky majster Kasper Asgreen. Porazil favorita číslo jeden Mathieua van der Poela. Aké sú však ohlasy hlavných aktérov po Okolo Flámska 2021?

Kasper Asgreen (:dqt:) – víťaz Okolo Flámska 2021:

Kasper Asgreen. © Deceuninck – Quick-Step Cycling Team / Getty Images“

„Sú to jedny z najkrajších pretekov na svete. Sníval som čo i len o účasti, a teraz som víťaz. Stúpania, kocky, víťazstvo po dvoch rokoch od môjho pódia…“ povedal Asgreen v tlačovej správe tímu Elegant – Quick-Step.

„Bol to ťažký deň, ale cítil som sa dobre a nemôžem byť šťastnejší, zakončili sme skvelú robotu celého tímu. Tim [Declercq], Davide [Ballerini] a Bert [Van Lerberghe] nás udržali vpredu, bolo super, že s nami bol aj Julian Alapilippe. Viac ako 60 km sme boli zastavení pádom, minuli sme energiu, aby sme sa vrátili naspäť.“

„Mohol som nasledovať útoky na stúpaniach, čo mi dodalo sebavedomie. Po Paterbergu sme išli s Mathieum van der Poelom naplno, nemal som nohy na dlhý útok v posledných kilometroch, takže som veril v môj šprint.“

Šprintoval proti jasnému favoritovi, ale po 260 km nič nie je isté.

„Mal som dobrú rýchlosť, ale iba desať metrov pred cieľom som veril vo víťazstvo,“ povedal prvý Dán od roku 1997, ktorý vyhral Okolo Flámska. Vtedy sa to podarilo Rolfovi Sørensenovi.

Mathieu van der Poel (Alpecin – Fenix) – druhé miesto

„Samozrejme, že som sklamaný, ale prajem to Agreenovi. Bol ochotný pretekať naplno a to sa mi páči. Špurt po 260 km je iný ako po 200 km. Cítil som, aký silný Asgreen je. Bol jediným jazdcom, ktorý dokázal reagovať na moje útoky,“ povedal pre Sporzu.

„Trochu si oddýchnem, som dosť vyčerpaný. Budem šťastný, ak o týždeň začnem trénovať na horskom bicykli smerom na olympijské hry.“

Greg Van Avermaet (ACT) – tretie miesto

„Dnes som na najlepších nemal. Vedel som, že musím ostať v stíhacej skupine a následne zabojovať o pódiové umiestnenie. V posledných kilometroch som zaútočil s Jasperom Stuyvenom. Napokon som celkom šťastný, že som sa dostal na pódium Ronde,“ cituje ho Wielerflits.

„Išlo sa naozaj tvrdé tempo, už od Molenbergu. Dúfal som, že na tom budem lepšie ale dnes to nebolo ono. Nemal som dostatočnú výbušnosť na nasledovanie veľkých útokov. V závere som si nazbieral posledné sily na špurt. Na tento výsledok môžem nadviazať do ďalších pretekov.“

Ďalšími pretekmi, ktoré má Greg van Averamaet v pláne je Brabantský šíp a Amstel Gold Race.

Obrázok
https://twitter.com/AG2RCITROENTEAM/status/1378715971377098758/photo/1

Sep Vanmarcke (:isn:) – piate miesto

Bol som v prežívajúcom móde na väčšine stúpaní, ale zakaždým som ich dal. Dokonca ani dnes ráno som sa necítil úplne dobre a pochyboval som o svojom výkone. Som šťastný, že som mohol splatiť dôveru, ktorú mi tím dal v posledných dňoch. Taktiež som hrdý, že môžem priniesť do (:isn:) doposiaľ najlepší výsledok na monumente. 

Obrázok
https://twitter.com/TeamIsraelSUN/status/1378738732573069312/photo/1

Wout van Aert (:tjb:) – šieste miesto

„Nemám žiadne výčitky. Proste som nebol dosť dobrý.“

„Rýchlo som si uvedomil, že Asgreen a Mathieu boli najlepšími pretekármi dňa. Asgreen je porste fantastický jazdec. Nemohol som ich nasledovať na poslednom prejazde cez Oude Kwaremont. Cítil som, že mi stuhli nohy,“ hovorí pre Het Nieuwsblad.

„Aj stúpanie na Paterberg bolo dosť náročné. Chcel som sa len čo najskôr dostať do cieľa. Už na predposlednom prejazde cez Oude Kwaremont som sa necítil dobre. Nie, že by som urobil niečo zle, proste som nemal dobré nohy. Ocitol som sa v skupine, proti ktorým som bol v posledných týždňoch lepší, ale dnes tomu tak nebolo. Musím to nechať za sebou a oddýchnuť si pred Brabantským šípom a Amstel Gold Race.“

Obrázok
https://twitter.com/JumboVismaRoad/status/1378726489584193537/photo/1

Toto boli ohlasy pretekárov po Okolo Flámska 2021, ktorí okúsili na Veľkú Noc, ako chutia dlažobné kocky v Belgicku. Ďalšími pretekmi je etapové podujatie Okolo Baskicka 2021.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár