Okolo Beneluxu: 3. etapa v podaní úniku

Články
Taco Van der Horn

zdroj: ©A.S.O./Fabien Boukla

3. etapa pretekov Okolo Beneluxu skončila víťazstvom z úniku. V šprinte pätice bol nasilnejší Taco Van der Horn (:iwg:). V dojazde si poradil s Lukeom Durbridgeom (:bex:). Celkové vedenie udržal Stefan Bissegger (:efd:).



V dnešnom itinerári bolo naplánovaných 168 kilometrov. Po prvých päťdesiatich čakal na jazdcov mestský okruh, ktorý si pelotón zopakuje hneď štyrikrát. Tesne pred cieľom bol položený i zlatý kilometer, kde si jazdci rozdelia bonusové sekundy. Do 3. etapy vstupoval v drese pre vedúceho muža Stefan Bissegger (:efd:), ktorý zvládol včerajšiu časovku najlepšie.

Profil 3. etapy pretekov Okolo Beneluxu

3. etapa Benelux Tour 2021.
3. etapa Benelux Tour 2021. zdroj: beneluxtour.eu

Štart etapy

Únik dňa

Do dnešného úniku dňa naskočila šestica jazdcov. Dostali sa tam Samuele Battistella (AST), Taco Van der Hoorn (:iwg:), Mathias Jorgensen (MOV), Luke Durbridge (:bex:), Arjen Livyns (Bingoal Pauwels Sauces WB) a Thimo Willems (Sport Vlaanderen – Baloise). Ich náskok sa však dostal na maximálne tri minúty, pelotón si tento rozostup kontroloval. Arjen Livyns (Bingoal Pauwels Sauces WB) si dnes pozbieral dôležité body do bodovacej súťaže, následne zvesil nohy a čakal na pelotón. V úniku pokračovala pätica jazdcov a v polovici etapy mali náskok necelých dvoch minút.

50 kilometrov pred cieľom bol náskok už len na úrovni jednej minúty a hromadný dojazd sa zdal nevyhnutným. O ďalších 30 kilometrov to nebolo iné, stále bola pätica v čele s náskokom jednej minúty. Pelotón v tento moment ťahal tím Deceuninck Quick-Step, ich hlavnou zbraňou v dojazde bol Hodeg (:dqt:). Čelo doplnili i Alpecin-Fenix či Bahrain Victourious. Náskok bol stále približne minúta a pelotón bol vo veľkom strese.

Záver

Päť kilometrov pred páskou mala pätica náskok 30 sekúnd. V tento moment réžia prenosu ukázala v priekope ležiaceho Wilca Keldermanna (BOH). Holanďan ležal zakrvavený a s roztrhaným dresom. Preteky pre neho pravdepodobne skončili. Do posledného kilometra vstupoval únik stále s drobným náskokom. Únik napokon oslavoval. Taco Van der Horn (:iwg:) bol nasilnejší.

3. etapa Okolo Beneluxu

1
 VAN DER HOORN Taco
Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux3:40:23
2
 NORSGAARD Mathias
Movistar Team,,
3
 DURBRIDGE Luke
Team BikeExchange,,
4
 BATTISTELLA Samuele
Astana – Premier Tech,,
5
 WILLEMS Thimo
Sport Vlaanderen – Baloise,,
6
 SAGAN Peter
BORA – hansgrohe,,
7
 BAUHAUS Phil
Bahrain – Victorious,,
8
 VAN POPPEL Danny
Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux,,
9
 EWAN Caleb
Lotto Soudal,,
10
 PEDERSEN Mads
Trek – Segafredo,,

Celkové poradie Okolo Beneluxu

1
 BISSEGGER Stefan
EF Education – Nippo7:24:54
2
 ASGREEN Kasper
Deceuninck – Quick Step0:19
3
 KÜNG Stefan
Groupama – FDJ0:20
4
 WALSCHEID Max
Team Qhubeka NextHash0:22
5
 CAMPENAERTS Victor
Team Qhubeka NextHash0:26
6
 DURBRIDGE Luke
Team BikeExchange0:27
7
 LAPORTE Christophe
Cofidis, Solutions Crédits0:29
8
 MOHORIČ Matej
Bahrain – Victorious0:36
9
 COLBRELLI Sonny
Bahrain – Victorious0:42
10
 WELLENS Tim
Lotto Soudal0:46
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár