Peter Sagan ide na Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike Trentino 2021

Peter Sagan Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike 2021

zdroj: A.S.O./Charly Lopez

Slovenský cyklista Peter Sagan (BOH) má v programe Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike Trentino 2021 v Taliansku.

Cestné preteky v Tridente sa uskutočnia 12. septembra. Trasa je vhodná pre jazdcov ako Sagan, končí sa na okruhu so stúpaním Povo (3,6 km – 4,7%) s rovinatým finišom.

Podľa vlastných slov zotavenie Žilinčana po operácii kolena prebieha dobre. 31-ročný pretekár si koleno poranil na pretekoch Tour de France, ktoré predčasne opustil.

Peter Sagan pred ME Trentino 2021:

„Intenzívne trénujem, aby som sa dostal na najlepší level. Nemôžem predpovedať, ako majstrovstvá Európy dopadnú, ale môžem sľúbiť, že urobím všetko, aby som získal čo najlepší výsledok,“ povedal v tlačovej správe šampionátu.

„Je jasné, že majstrovstvá Európy od svojho začiatku v roku 2016 vyrástli. Neviem, do akej miery k tomu prispelo moje víťazstvo, ale som rád, že som aspoň trocha prispel.“



Po odchode z Tour de France sa ohlásil prestup Petra Sagana do tímu TotalEnergies. Pred sebou má tak posledné pretekárske dni v drese BORA – hansgrohe, ktorý opustí na konci roka. S tímom strávil päť sezón.

Momentálne Peter Sagan aj so svojím tímom trénuje v Andorre a Pyrenejách. Na sociálne siete uverejňuje videá z horských bicyklov, ale aj z klasických cestných tréningov vo vysokej nadmorskej výške.

Po ME sa Sagan 15. septembra predstaví na Okolo Slovenska 2021, vôbec prvýkrát v kariére. Po piatich dňoch na domácich cestách sa už bude sústrediť na Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike vo Flámsku. Cestné preteky vrcholu sezóny sa konajú 26. septembra. Rok Slovák ukončí na presunutom monumente Paríž – Roubaix, 3. októbra.

Nalini - procycling

Majstrovstvá Európy Trentino 2021 sa začínajú 8. septembra juniorskými časovkami a zmiešanou štafetou. O deň neskôr je na programe individuálna časovka mužov, kde Slovensko bude reprezentovať Ronald Kuba.

Až 12. septembra šampionát vyvrcholí cestnými pretekmi. Svoju účasť ohlásil aj víťaz Tour de France Tadej Pogačar, alebo obhajca prvenstva Giacomo Nizzolo.

Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike – Peter Sagan:

  • 2016 – cestné preteky – víťaz
  • 2017 – neštartoval
  • 2018 – nedokončil
  • 2019 – neštartoval
  • 2020 – neštartoval

Pred rokom 2016 boli ME v cyklistike len pre juniorov a jazdcov do 23 rokov.

  

Mohlo by vás zaujímať

Komentáre

Pridaj komentár