Či Peter Sagan stratil motiváciu? V daždi trénoval o hodinu dlhšie

Peter Sagan motivácia

zdroj: Fabio Ferrari/LaPresse

Športový riaditeľ tímu BORA – hansgrohe Jean-Pierre Heynderickx hovorí, že odkedy nastúpil do tímu, bol Peter Sagan vždy motivovaný.

„Udivuje ma, že Peter opäť vie prežiť stúpania s veľkou ľahkosťou a na menšom prevode. S dvomi alebo tromi silnejšími opretiami do pedálov sa vie dostať v pelotóne tam, kam chce,“ cituje Heynderickxa belgická Sporza.



Belgičan Heynderickx nastúpil do tímu BORA – hansrgohe koncom roku 2019. Mal možnosť vidieť výsledkovo slabšie sezóny Slováka. Verí však, že po smole s črevnou chrípkou v roku 2019, s lockdownom v 2020 a napokon s Covid-19 v sezóne 2021 bude Peter Sagan opäť na absolútnom vrchole.

Bývalý profesionál odmieta akékoľvek špekulácie ohľadom straty motivácie Sagana: „Odkedy som do tímu nastúpil, Petra som videl vždy motivovaného. Vždy trénoval s nadšením a odhodlaním. Vlani sme boli na tréningovom kempe v Söldene, Rakúsku. Viete, kto si predĺžil tréning v hustom daždi o hodinu? Správne, Sagan.“

Peter Sagan má v tejto sezóne na konte dve víťazstvá. Vyhral zvlnené etapy po šprintérskej koncovke na Okolo Katalánska a na Okolo Romandie. Ešte vo februári vypadol pre Covid-19 na päť týždňov z riadneho tréningu. Do pretekov sa dostal v marci na Tirreno – Adriatico, kde bol výpadok tréningu zreteľný.

„Po koronavíruse si Sagan dobre zatrénoval na Gran Canaria. Potom išiel len na Tirreno – Adriatico a Miláno – San Remo, kde bol hneď štvrtý, To znamená, že na poslednú chvíľu trénoval dostatočne a hlavne efektívne,“ poznamenal 55-ročný bývalý profesionál.

Peter Sagan má na majstrovstvách sveta veľkú šancu

Sagana na čaká Giro d’Italia, ktoré začína 8. mája. 31-ročný Slovák sa chce predstaviť na olympijských hrách. Predtým je ešte Tour de France. Objaví sa tam aj Sagan? To nie je s predstihom jasné.

„Ďalší program ešte nie je jasný. Po Romandii Sagan ide na Giro. Potom sa tím a športoví riaditelia s Petrom rozhodnú, čo je možné dosiahnuť na Tour,“ uviedol Heynderickx.



Belgičan z Gentu sa teší na majstrovstvá sveta, ktoré sa konajú v jeho rodnom Flámsku. Trasa šampionátu sa podobá na preteky Brabanstský šíp, ktoré Sagan v roku 2013 ovládol.

Heynderickx pasuje trojnásobného majstra sveta k veľkým favoritom: „Pred troma týždňami som sa bol pozrieť na trasu majstrovstiev sveta v Leuvene. Ihneď som si pomyslel na Sagana. Je tam veľa zákrut a kopčekov, jedna zákruta po ďalšej. Pozícia v balíku bude mimoriadne dôležitá. A kto sa vie takto pohybovať najlepšie? Áno, presne…“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár