Reakcie po 8. etape Gira: Victor Lafay v siedmom nebi

Giro d'Italia 2021
Team Cofidis Giro 8 etapa

zdroj: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Giro d’Italia má za sebou 8. etapu, v ktorej dominoval úniku. Ten sa jazdcom dlho nedarilo vytvoriť, no napokon si do neho naskočila silná zostava. Prekvapivo tam bol i Fernando Gavíria (:uae:), ktorý pozbieral body v boji o cyklámenový dres. Na začiatku etapy totiž z pretekov odstúpil doterajší líder Caleb Ewan (:lts:). Únik dnes dostal dostatok priestoru, najlepšie postaveným jazdcom tam bol Nelson Oliveira (MOV), ktorý strácal 15 minút na lídra pretekov. FDJ tak povolilo a nechalo rozostup na hodnote 7 minút.

Všetko sa rozhodlo na poslednom stúpaní. Tam nastúpil Talian z Bardiani CSF, no Victor Lafay (COF) zahájil protiútok 3 kilometre pred cieľovou páskou. Ten bol vo veľkom štýle a zaslúžene viedol k úspechu. Victor Lafay (COF) tak zaknihoval životné víťazstvo, keď opanoval dojazd dnešnej ôsmej etapy Gira. Zajtra však čaká na jazdcov veľmi ťažká etapa.

Victor Lafay (COF)

„Je to úžasné! Bol to veľmi náročný deň a naozaj nebolo ľahké naskočiť do úniku. Keď sa to napokon podarilo, pelotón nám dal 7 minút a vtedy som ucítil šancu. Snažil som sa sústrediť na maximum, v úniku boli veľmi silní jazdci. Zaútočil som tri kilometre pred cieľom a vyšlo to. Stále tomu nemôžem uveriť.“

Peter Sagan (BOH)

„8. etapa za nami.“

Attila Walter (FDJ)

„Najlepší deň v mojom živote.“

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár