Pogačar má nový megakontrakt. Predĺžil aj Vingegaard

Tadej Pogačar Jonas Vingegaard

zdroj: @UAETeamEmirates/Fizza

Slovinec Tadej Pogačar predĺžil zmluvu s UAE Team Emirates. Dvojnásobný víťaz Tour de France zostane s tímom zo Spojených arabských emirátov do konca roka 2027.

22-ročný Pogačar pritom len na začiatku roka podpísal predĺženie zmluvy až do roku 2026. Po výhre na Tour de France 2021 sa však vedenie tímu rozhodlo vylepšiť podmienky svetovej cyklistickej jednotky. Ide o najdlhší kontrakt v histórii cyklistiky, v ktorej sa väčšinou jazdci zaväzujú maximálne na tri roky.

„Vybudovali sme tím mladých ľudí a Tadej bol dôležitou súčasťou. Videli sme jeho rast od tínedžera až po mladého muža, pričom priniesol fantastické výsledky,“ opisuje manažér tímu Mauro Gianetti.

Tadej Pogačar ako dvojnásobný víťaz Tour de France

Slovinec má už teraz na konte 29 profesionálnych víťazstiev. Profesionálom sa stal v roku 2019 v tíme UAE, vyhral vtedy Okolo Algarve, Okolo Kalifornie a tretí bol na prvej Grand Tour života – Vuelta a Espaňa. V ďalšom roku sa mu podarilo vyhrať Tour de France vo veku 21 rokov.

Svoje excelentné vrchárske a časovkárske kvality potvrdil aj tento rok víťazstvami na UAE Tour, Tirreno-Adriatico, prvom monumente Liege – Bastogne – Liege a napokon aj na vrchole sezóny Tour de France. Vo Francúzsku absolútne dominoval.

„Cítim sa tu ako doma, sme jedna veľká rodina. Nenašiel som tu len kolegov, ale rovno aj kamarátov. Dúfam, že budem inšpiráciou pre mnoho detí na bicykloch,“ povedal Tadej Pogačar.

Jonas Vingegaard novou oporou Team Jumbo-Visma

Vingegaard, Pogačar, Cavendish
Vingegaard, Pogačar. © A.S.O./Pauline Ballet

Na pódiu v Paríži stál vedľa Tadeja Pogačara najväčší objav Tour de France, Jonas Vingegaard. 24-ročný Dán predĺžil zmluvu s tímom Jumbo-Visma, kde zostane do konca roka 2024.

„Som veľmi šťastný z toho, že som predĺžil zmluvu. Naša spolupráca bola zatiaľ úspešná, cítim sa tu dobre a zostať tu bola pre mňa ľahká voľba,“ napísal Jonas Vingegaard v tlačovej správe tímu.

Do tímu Jumbo-Visma sa Vingegaard dostal po dobrých výkonoch v dánskom tíme ColoQuick. Tím mu veril a už v prvej sezóne 2019 vyhral etapu Okolo Poľska.

Článok so špeciálnym pohľadom do toho, ako tím našiel Vingegaarda:

„Každým dňom sa snažíme zlepšiť. Jonas je s nami už tri roky a je pekné vidieť, ako sa talent rozvíja v rámci tímu,“ povedal športový riaditeľ Jumbo-Visma Merijn Zeeman.

Vingegaard skončil druhý na Tour de France, keď sa do zostavy najprv dostal ako náhradník za Toma Dumoulina. Po vypadnutí Primoža Rogliča bol lídrom tímu na celkové poradie a po neuveriteľných výkonoch získal druhé miesto za Tadejom Pogačarom. Holandský tím má tak ďalšie veľké meno, ktoré vie zabojovať o výhru na Grand Tour.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár