Tim Wellens nepôjde na Tour de France kvôli vážnym zraneniam

Tour de France 2020
Tim Wellens

zdroj: twitter.com/LesoirSports

Tim Wellens (:lts:) nebude môcť štartovať na Tour de France. Prvá Grand Tour sezóny začína v sobotu 29. augusta. Pri tréningu za motorkou spadol  a ťažko sa zranil. Stalo sa to minulý piatok.

Belgičan má hlboké rany a odreniny po celom tele, hlavne na pravom ramene, lakti a kolene. Neboli mu zistené žiadne zlomeniny. Do Tour de France mu ale nezostáva takmer žiaden čas dať sa dokopy. Tréning za motorkou simuluje jazdu vo vzduchovej clone a dosahujú sa tam vysoké rýchlosti. V zostave na Tour ho nahradil Frederik Frison (:lts:).

Tim Wellens:

„Je ťažké popísať, aký som sklamaný. Je to jeden z najhorších pádov, aké som na bicykli zažil. Trénoval som za motorkou a obaja, motorkár i ja, sme boli prekvapení výtlkom na ceste. Motorka nespadla, ale ja som to nedokázal. Tak ma to prekvapilo, že som nemal čas zabrzdiť. Škrabance a odreniny sú také hlboké kvôli rýchlosti. Keďže mám poranenia na veľkej časti tela, mám zvýšenú teplotu a nemôžem dobre spať. Toto sa za menej ako týždeň určite nevylieči. Naviac, regenerácia by nebola počas Tour de France dobrá. Tam je každá etapa ako majstrovstvá sveta. Je to zlé, vynechať Tour. Mojím cieľom bolo vyhrať etapu. Navyše, prvé etapy mi naozaj sedeli. Boli to náročné etapy v regióne, ktorý dobre poznám. Etapy v Nice, Sisteron a Orcières-Merlette som si niekoľkokrát prešiel,“ povedal Tim Wellens pre tímovú stránku.

Vlani nosil Wellens 15 dní dres pre najlepšieho vrchára. Červené bodky na bielom pozadí ale neudržal v dlhých alpských etapách.

Lotto Soudal povedú Caleb Ewan a Philippe Gilbert

Tím Lotto Soudal na Tour de France: Steff Cras, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, John Degenkolb, Caleb Ewan, Frederik Frison, Philippe Gilbert a Roger Kluge

Caleb Ewan
Caleb Ewan vyhráva svoju druhú etapu na Tour | zdroj: twitter.com/letour

Lídrom bude Caleb Ewan (:lts:). Austrálčan bol vlani najlepším šprintérom podujatia. Pri svojom debute na „Starej Dáme“ získal tri etapové triumfy, vrátane toho najcennejšieho – v poslednej etape na Champs-Élysées. Pri sebe bude mať silný vlak, budú tam overení De Buyst a Kluge. Uvidíme, ako tam zapadne niekdajší hlavný šprintér celkov Trek alebo Giant John Degenkolb (:lts:). Ten by pri zhode okolností mohol ísť sám na seba, napríklad v únikoch.

Rolu Wellensa naplno preberie klasikár Philippe Gilbert (:lts:). Ten sa môže spoliehať na niekoľko klasikárskych a kopcovitých etáp. Do úniku si určite niekoľkokrát nastúpi špecialista Thomas De Gendt.

 

Zdroj: lottosoudal.be

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár