Tom Dumoulin mal zrážku s autom. Sezóna sa pre neho končí

Tom Dumoulin

zdroj: ©A.S.O./Pauline Ballet

Holandský cyklista Tom Dumolin (:tjb:) mal počas tréningu dopravnú nehodu. Strieborný muž v olympijskej časovke si poranil zápästie.

Informoval o tom tím Jumbo-Visma. V piatok ráno podstúpi 30-ročný Holanďan operáciu,

Víťaz Giro d’Italia 2017 bol na prehliadke trasy vlastných exhibičných pretekov Tour de Dumoulin, ktoré sa konajú na začiatku októbra. Pri zrážke s automobilom Dumoulina prehodilo cez riadidlá.

„Je to veľké sklamanie. Moja sezóna skončila. Práve, keď som sa opäť dostával do dobrej formy. Aj počas tréningu som sa cítil byť silný. Veril som si, že by som v ďalší mesiac podal veľmi dobré výkony,“ uviedol Dumoulin v tlačovej správe tímu.

Tom Dumoulin si dal v januári pauzu od cyklistiky, hovoril hlavne o psychickom vyčerpaní a strate motivácie. V júni sa vrátil do pretekanie, vyhral domáce majstrovstvá v časovke.

Veľký príbeh zakončil v na olympijských hrách. V individuálnej časovke získal striebro.

Šancu na medailu mal aj na blížiacich sa majstrovstvách sveta vo Flámsku. Po nich sa mal pozrieť na talianske klasiky zakončené monumentom Okolo Lombardie.

Rodák z Limburgu Dumoulin pôsobil, že má formu na Benelux Tour, keď bol v poslednej, najťažšej etape na treťom mieste. Vo svojej kariére belgicko-holandské preteky vyhral ešte v sezóne 2017, vtedy sa radoval z triumfu na svojej víťaznej jedinej Grand Tour – Giro d’Italia.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár