Tri dni De Panne preview: Rozlúčka s klasikami pre tento rok

Tri dni De Panne 2020
Dyla Groenewegen Okolo Valencie

zdroj: twitter.com/CyclingPub

Podnik Tri dni de Panne ukončí sériu tohtoročných klasík, ktoré sa konali v netradičnom termíne. Po zrušených klasikách v Holandsku a Francúzsku si užijeme takmer posledné preteky v tejto sezóne. V súčasnej dobe sa koná Giro a zajtra začína Vuelta a to je prakticky koniec sezóny. Ako názov pripomína, jednalo sa v minulosti o trojdňové preteky, no od roku 2018 sa tento formát zmenil. V súčasnosti sa preteká už iba jeden deň, tento rok to je streda 21.10.2020. V prednežnej štartovej listine je i nedávny víťaz Ronde – Mathieu Van der Poel (Alpecin-Fenix) a to zaručuje kvalitný zážitok.

Tento rok je profil pomerne rovinatý. Na jazdcov čaká 201 kilometrov a začínať sa bude v Brugách. Tie ležia v regióne Flámsko a žije v nich vyše 118 tisíc obyvateľov. Finišovať sa bude v obci De Panne. Leží taktiež v rovnakom regióne, no na pobreží Severného mora. Žije tu cez desať tisíc obyvateľov. Na štarte bude určite chýbať obhajca prvenstva – Dylan Groenewgen (:tjb:). Holanďan zažil hororový stret s krajanom Fabion Jakobsenom (:dqt:), ktorý skončil v kóme. Jazdec Jumbo-Visma rieši psychické následky z tohto incidentu a rozhodol sa neštartovať na žiadnych pretekoch tento rok.


Zostrih z minulého roka:

Predošlí víťazi:

2019 – Dylan Groenewegen (Ned)

2018 – Ellia Viviani (Ita)

2017 – Philippe Gilbert (Bel)

2016 – Westra Lieuwe (Ned)

2015 – Alexander Kristoff (Nor)

Profil De Panne:

profil De Panne

Zoznam prihlásených – deelnemers-mannen.

Favoriti:

Jednoznačným favoritom a najsilnejším jazdcom bude Mathieu Van der Poel (Alpecin-Fenix). Holanďan ovládol nedávno slávny monument Okolo Flámska. Pred prá týždňami i etapové preteky BinckBank Tour a tak budú všetky oči na ňom. Ľahší profil bude sedieť určite Calebovi Ewanovi (:lts:). Austrálčan bude mať podporu i v skúsenom Johnovi Degenkolbovi (:lts:). Silný a nevyspytateľný bude Alexander Kristoff (:uae:), Nóra neradno nikdy podceniť. Bývalý svetový šampión Mads Pedersen (:tfr:) určite nenechá súperom prvenstvo bez boja. Dán ovládol nedávno Gent – Wevelgem.




Zdroj: sport.be/driedaagse

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár