UAE Tour UAE Tour: Team Jumbo-Visma vyhral úvodnú tímovú časovku

zdroj: twitter.com/Cyclingnewsfeed

Dnes sa začala UAE Tour. Prvým testom bola úplne rovinatá tímová časovka dlhá 16 kilometrov. Išlo sa na ostrove Al Hudayriat v blízkosti mesta Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch.

Najrýchlejšie prešli trasou jazdci z tímu Jumbo-Visma v čase 16:49. Do cieľa prišli vo štvorici, čo je v tejto disciplíne potrebný počet na klasifikáciu, v zložení: Primož Roglič, Laurens De Plus, Jos van Emden a Koen Bouwman (:tjb:). Nemecký časovkársky špecialista Tony Martin s kolegami Tomom Leezerom a Paulom Martensom (:tjb:) záver vypustili. Do celkového vedenia pretekov sa dostal Slovinec Roglič. Belgična De Plus je najlepším jazdcom do 25 rokov.

Na druhom mieste došla zostava Team Sunweb, ktorá na víťazný holandský tím stratila sedem sekúnd. Lídrom nemeckého tímu je Tom Dumoulin (:sun:). Deväť sekúnd na víťaza stratila stajňa Bahrain Merida s Vincenzom Nibalim či časovkárskym majstrom sveta Rohanom Dennisom (:bmt:). Tradične silný tím s Michalom Kwiatkowskim či Giannim Mosconom (:sky:) poskladal britský celok Team Sky, ktorý skončil na štvrtom mieste so stratou 14 sekúnd. Ďalšie štyri sekundy stratil tím Movistar s úradujúcim majstrom sveta Alejandrom Valverdem (MOV).

Pokračovateľ tímu BMC, poľský projekt CCC Team, si vo svojej prvej tímovej časovke počíňal slušne a skočnil na šiestom mieste s mankom 24 sekúnd. Víťaz tímovej časovky na šampionáte v Innsbrucku, Deceuninck – Quick Step, došiel až na siedmom mieste, 26 sekúnd za prvým miestom. V tomto tíme si dnes odbil premiéru na závode World Tour 19-ročný Remco Evenepoel (:qst:) z Belgicka. Domáci celok UAE-Team Emirates obsadil trinástu priečku, v cieli bol o 36 sekúnd neskôr. Tím sa bude sústrediť na etapové triumfy so šprintérom Fernandom Gaviriom (:uae:). Šanca pre neho nastane už zajtra.

Slováci

Jediným zástupcom na pretekoch je Erik Baška (BOH). Jeho zamestnávateľ BORA – hansgrohe skončil so stratou 28 sekúnd na deviatom mieste.

Priemerná rýchlosť Rogliča v posledných piatich kilometroch:

Profil:

Výsledky 1. etapy

1.Team Jumbo-Visma:tjb:0:16:49
2.Team Sunweb:sun:0:00:07
3.Bahrain Merida:bmt:0:00:09
4.Team Sky:sky:0:00:14
5.Movistar TeamMOV0:00:18
6.CCC Team:ccc:0:00:24
7.Deceuninck – Quick Step:qst:0:00:26
8.EF Education First:efd:
9.BORA – hansgroheBOH0:00:28
10.Team Dimension Data:ddd:

Celkové poradie:

1.Primož Roglič (Slo):tjb:0:16:49
2.Laurens De Plus (Bel):tjb:
3.Jos van Emden (Ned):tjb:
4.Koen Bouwman (Ned):tjb:
5.Maximilian Walcheid (Ger):sun:0:00:07
6.Chad Haga (USA):sun:
7.Tom Dumoulin (Ned):sun:
8.Wilco Kelderman (Ned):sun:
9.Nikias Arndt (Ger):sun:
10.Rohan Dennis (Aus):bmt:0:00:8
Zdroj: cyclingnews.com
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár